Adrian Richardson

Adrian Richardson

Bio

Adrian je strast do kuhanja podedoval po svojem dedku. Svoj navdih pa črpa iz "mešanice severnoafriške, bližnjevzhodne in italijanske kuhinje ". Zanimanje za živalsko kri in črevesje pa gotovo ni bilo podedovano, saj so vsi v njegovi družini strogi vegetarijanci.
Danes je lastnik restavracije La Lana, ki je zelo znana in se nahaja v živahnem mestu v severnem Carletonu v Melbournu. Ponujajo pa čisto, svežo in sodobno hrano.

Adrian je že od 14. leta delal v kavarnah in bistrojih. Po 12 letih dela pa mu je šef ponudil mentorstvo. Ostalo je, kot pravi, zgodovina. Richardson je študiral v restavraciji Victoria Arts Center, v restavraciji hotela Regent pri kuharjih Dietmarju Sierri, Lymeu Tomlinu in Russellu Armstrongu, v O'Connellovem hotelu pa pri Gregu Malofu, v Veliki Britaniji pri Anthonyju Warlord-Thompsonu in v Kanadi.

Adrianova filozofija kuhinje, se imenuje "moderna sredozemska", uporablja najsvetlejše sestavine in temelji na preprostosti. Pravilo, ki ga upošteva pri ribah v svojem meniju restavracije je "Ali sveža riba, bodisi ali ribe!".

Adrian je sodeloval z Jamiem Oliverjem v televizijskem projektu Jamie Australia - s svojo restavracijo La Luna.
 
Adrian je tudi eden od kuharjev 3. sezone šova Ready Steady Cook. Igral je tudi v drugih kulinaričnih oddajah, kot so Boat Show, Car Show, Fresh, Switching Lives in Good Morning Australia.

Adrian je avtor kuharske knjige Meso, ki je izšla leta 2008 in v kateri bralce poučuje, kako izbrati in kuhati meso. Leta 2011 je izdal svojo drugo knjigo Dobro življenje, ki jo je navdihnil čas domače kuhinje. "Knjiga govori o uživanju hrane, ki sem jo delila z družino in prijatelji, ob prijetnih pogovorih in improvizacijah v kuhinji. Nič drugega kot zgolj užitek. «

Leta 2011 je Adrian začel kulinarični šov Tajni mesni posel. Adrian je tudi so-gostitelj v 4., 5. sezoni in 6. sezoni "good cook bad cook". Bil je tudi del oddaje Boys Weekend v družbi prijateljev Grega Mahigana, Manuja Fidela in Miguela Maestrea. Kot gostujoči kuhar je nastopil tudi v zadnjih epizodah Masterchef Australia in Masterchef Allstars.

Recepti