Opis

Priprava:

1. Slanino narežemo na kocke in jih popečemo v globoki posodi, dokler ne pozlatijo.

2. Olupimo in narežemo na kocke čebulo, zeleno in korenje. Dodamo jih slanini in premešamo. Nato dodamo narezano pekočo papriko, paradižnik in kisli kumarici. Dodamo še worcestersko omako.

3. Ko se zelenjava zmehča, jo prekrijemo z vodo. Ko povre, odstranimo posodo z ognja in solimo po želji. Stresemo v mešalnik ali multipraktik in drobno zmešamo.

4. Omako postrežemo s svinjskimi rebrci z žara, piščančjimi prsi in telečjim biftekom.

sestavine

Sestavine

  • 100 g slanine
  • 1 čebula
  • 2 korenja
  • 2 stroka česna
  • 2 paradižnika
  • 1 žlička worcesterske omake
  • sol
  • 1 manjša glava zelene
  • 2 kisli kumarici

Sorodni recepti