Opis

Krema iz pokrovač, gob in tofuja

Priprava

  1. V posodi zmešajte dve jajci. Dodajte sojino omako, mirin, daši in ingver.
  2. Mešajte, da se sestavine lepo povežejo.
  3. Pretresite v vrč. 
  4. Položite eno pokrovačo in en košček tofuja na dno ene od treh majhnih toplotno odpornih posod.
  5. Ponovite.
  6. Gobe, drobnjak in nori enakomerno porazdelite med posodicami.
  7. Prelijte z jajčno kremo.
  8. V vsaki posodici bi morala biti približno tretjina skodelice kreme.
  9. Posodice previdno položite v bambusov soparnik in rahlo kuhajte 10-15 minut.
  10. Ko je krema kuhana, previdno odstranite soparnik.
  11. Okrasite z bonito kosmiči, krebuljico, praženimi sezamovimi semeni in lososovim kaviarjem.

sestavine

  • 2 jajci
  • 1 jedilna žlica sojine omake
  • 1 jedilna žlica mirina
  • ¼ skodelice dašija
  • 1 čajna žlička naribanega ingverja
  • 3 pokrovače
  • 100g tofuja, razdeljenega na 3 kose
  • 3-6 šitaki gob, narezanih na rezine
  • 100g enoki gob
  • ½ jedilne žlice nasekljanega drobnjaka
  • ½ jedilne žlice zdrobljene morske trave nori
  • 2 jedilni žlici bonito kosmičev za dekoracijo
  • 1 vejica krebuljice za dekoracijo
  • 1 jedilna žlica praženih sezamovih semen za dekoracijo
  • 3 čajne žličke lososovega kaviarja za dekoracijo

Sorodni recepti