Čebulni obročki s slanino

Čebulni obročki s slanino

sestavine

  • 2 veliki čebuli (olupljeni in narezani na 2 cm široke obročke), rahlo stresite, da se bodo obročki ločili eden od drugega
  • 25-30 rezin zelo tanko narezane slanine
  • 1 žlička mletega belega popra
  • 1/2 žlička mletega praženega kumina
  • 3 jajca
  • ¼ skodelice pinjenca
  • 1 skodelica panko drobtin
  • 1 skodelica zdrobljenih koruznih kosmičev
  • rastlinsko olje (dovolj, da v veliki kozici prekrije vse obročke)
  • ½ žlice soli
  • rezine limone za postrežbo

Priprava

  • Okoli čebule nežno ovijemo rezine slanine in jo v celoti prekrijemo. Potem nežno pritisnemo, da se bo slanina sprijela s čebulo. Ponovimo s preostankom čebule in slanine. Čebulo prestavimo v hladilnik za eno uro, da se vse skupaj strdi.
  • V skledo damo moko, poper in kumin. Nežno premešamo z metlico.
  • V drugi skledi stepemo tri jajca, dodamo pinjenec in premešamo.
  • V tretji skledi zmešamo panko drobtine z zdrobljenimi koruznimi kosmiči.
  • Čebulne obročke povaljamo v moki. Potem jih potopimo v jajca, da so v celoti prekriti. Odvečno jajce odcedite z obročka, preden ga položite v mešanico drobtin.
  • Obročke dobro prekrijte z drobtinami in jih položite v veliko kozico z oljem, ki ste ga segreli na 175 stopinj.
  • Ponovite s preostalimi obročki, cvrite pa jih v več korakih.
  • Med cvrtjem obročke občasno obrnite in jih ocvrite do zlatorjave barve.
  • Ocvrte obročke odcedite na papirnatih brisačkah in posolite.
  • Postrezite vroče z rezino limone.

Sorodni recepti

Poglej vse