Čebulni obročki s slanino
Recept je iz: Adrian Richardson

Čebulni obročki s slanino
sestavine
- 2 veliki čebuli (olupljeni in narezani na 2 cm široke obročke), rahlo stresite, da se bodo obročki ločili eden od drugega
- 25-30 rezin zelo tanko narezane slanine
- 1 žlička mletega belega popra
- 1/2 žlička mletega praženega kumina
- 3 jajca
- ¼ skodelice pinjenca
- 1 skodelica panko drobtin
- 1 skodelica zdrobljenih koruznih kosmičev
- rastlinsko olje (dovolj, da v veliki kozici prekrije vse obročke)
- ½ žlice soli
- rezine limone za postrežbo
Priprava
- Okoli čebule nežno ovijemo rezine slanine in jo v celoti prekrijemo. Potem nežno pritisnemo, da se bo slanina sprijela s čebulo. Ponovimo s preostankom čebule in slanine. Čebulo prestavimo v hladilnik za eno uro, da se vse skupaj strdi.
- V skledo damo moko, poper in kumin. Nežno premešamo z metlico.
- V drugi skledi stepemo tri jajca, dodamo pinjenec in premešamo.
- V tretji skledi zmešamo panko drobtine z zdrobljenimi koruznimi kosmiči.
- Čebulne obročke povaljamo v moki. Potem jih potopimo v jajca, da so v celoti prekriti. Odvečno jajce odcedite z obročka, preden ga položite v mešanico drobtin.
- Obročke dobro prekrijte z drobtinami in jih položite v veliko kozico z oljem, ki ste ga segreli na 175 stopinj.
- Ponovite s preostalimi obročki, cvrite pa jih v več korakih.
- Med cvrtjem obročke občasno obrnite in jih ocvrite do zlatorjave barve.
- Ocvrte obročke odcedite na papirnatih brisačkah in posolite.
- Postrezite vroče z rezino limone.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami