Vložena zelenjava
Recept je iz: Primož Dolničar

Vložena zelenjava
sestavine
- - korenje
- - 1 rdeča paprika
- - koromač
- - 2 šalotki
- - 0,5 liter kisa za vlaganje ( razmerje kis – voda je v razmerju 1:3)
- - 1,5 litra vode
- - 3 zvrhane jedilne žliec soli
- - črni poper v zrnju
- - 1 lovorjev list
Priprava
- Zelenjavo operite.
- Papriki odstranite semena.
- Papriko narežite na četrtine.
- Koromaču odrežite perje.
- Vzemite lonec.
- V lonec vlijte vodo.
- Zelenjavo položite v lonec.
- Zavrite.
- Vzemite lonec.
- V lonec vlijte 3 litre vode in 1 liter kisa za vlaganje.
- Dodajte sol, poper in lovorjev list.
- Mešanico zavrite.
- Zelenjava bo v 4 minutah zblanširana.
- Zelenjavo previdno poberite iz vode.
- Pripravite čist kozarec za vlagnje.
- Zelenjavo vložite v kozarec.
- Dodajte lovorjev list.
- Kozarec napolnite z mešanico kisa in vode čisto do vrha in ga takoj zaprite.
- Vložene zelenjave ni potrebno pasterizirati, če pa to vseeno želite, lahko kozarce postavite v lonec z vodo in deščicami in vodo segrejte na 80 stopinj celzija, ter kozarce poustite v vodi 20 minut.
- Vloženo zelenjavo hranite v temnem in hladnem prostoru.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami