Vložena zelenjava

Vložena zelenjava

sestavine

  • -  korenje
  • -  1 rdeča paprika
  • -  koromač
  • -  2 šalotki
  • -  0,5 liter kisa za vlaganje ( razmerje kis – voda je v razmerju 1:3)
  • -  1,5 litra vode
  • -  3 zvrhane jedilne žliec soli
  • -  črni poper v zrnju
  • -  1 lovorjev list

Priprava

  • Zelenjavo operite.
  • Papriki odstranite semena.
  • Papriko narežite na četrtine.
  • Koromaču odrežite perje.
  • Vzemite lonec.
  • V lonec vlijte vodo.
  • Zelenjavo položite v lonec.
  • Zavrite.
  • Vzemite lonec.
  • V lonec vlijte 3 litre vode in 1 liter kisa za vlaganje.
  • Dodajte sol, poper in lovorjev list.
  • Mešanico zavrite.
  • Zelenjava bo v 4 minutah zblanširana.
  • Zelenjavo previdno poberite iz vode.
  • Pripravite čist kozarec za vlagnje.
  • Zelenjavo vložite v kozarec.
  • Dodajte lovorjev list.
  • Kozarec napolnite z mešanico kisa in vode čisto do vrha in ga takoj zaprite.
  • Vložene zelenjave ni potrebno pasterizirati, če pa to vseeno želite, lahko kozarce postavite v lonec z vodo in deščicami in vodo segrejte na 80 stopinj celzija, ter kozarce poustite v vodi 20 minut.
  • Vloženo zelenjavo hranite v temnem in hladnem prostoru.

Sorodni recepti

Poglej vse