Špinača z granatnim jabolkom in pomarančo

Špinača z granatnim jabolkom in pomarančo

Opis

Priprava

Granatno jabolko olupimo in izdolbemo semena.

Pomaranče olupimo in narežemo na debele rezine. Čebulo narežemo zelo tanko.

Natrgamo listke svežega peteršilja.

Na servirni krožnik damo več plasti surove špinače, narezanih pomaranč, surove čebule, peteršilja in semen granatnega jabolka.

Sestavimo krožnik plast za plastjo in na koncu solimo in popramo.

Potresemo z drobljenim suhim čilijem in pokapamo z limono ter oljčnim oljem.

sestavine

Sestavine

  • semena 1 granatnega jabolka
  • 4 pomaranče
  • olupljene in narezane na debele rezine
  • 2 majhni rdeči čebuli
  • čim bolj tanko narezani
  • 1 šopek peteršilja – samo listki
  • 1 majhna vrečka oprane mlade špinače
  • nekaj suhega drobljenega čilija
  • sok 1 limone
  • ščep soli in črni poper

Sorodni recepti