Špinača z granatnim jabolkom in pomarančo
Recept je iz: Gabriele Sponza
Priprava
Granatno jabolko olupimo in izdolbemo semena.
Pomaranče olupimo in narežemo na debele rezine. Čebulo narežemo zelo tanko.
Natrgamo listke svežega peteršilja.
Na servirni krožnik damo več plasti surove špinače, narezanih pomaranč, surove čebule, peteršilja in semen granatnega jabolka.
Sestavimo krožnik plast za plastjo in na koncu solimo in popramo.
Potresemo z drobljenim suhim čilijem in pokapamo z limono ter oljčnim oljem.
sestavine
- Sestavine semena 1 granatnega jabolka 4 pomaranče olupljene in narezane na debele rezine 2 majhni rdeči čebuli čim bolj tanko narezani 1 šopek peteršilja – samo listki 1 majhna vrečka oprane mlade špinače nekaj suhega drobljenega čilija sok 1 limone ščep soli in črni poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol