Piščanec na žaru z mehiško ulično solato

sestavine

  • Vinaigrette z jalapeñom
  • 125 ml oljčnega olja
  • 25 ml jabolčnega kisa
  • 20 g drobno nasekljanega vloženega jalapeña
  • 25 g strtih strokov česna
  • 1 žlica drobno nasekljanega svežega koriandra
  • 3-4 majhne, tanko narezane redkvice
  • sol in mleti črni poper
  • Piščanec
  • 1 žlica česna v prahu
  • 1 žlica paprike
  • 1 žlica kuminovih semen
  • 2 čilija arból
  • 5 lovorovih listov
  • 2 žlički origana
  • 1 ½ žličke soli oziroma po okusu
  • ¼ skodelice oljčnega olja
  • 4 x piščančja prsa
  • Mehiška ulična solata
  • ½ čvrste, a zrele rdeče papaje, ki ste jo narezali na večje kocke
  • 2 zrela paradižnika, narezana na rezine
  • ½ majhnega zrelega ananasa, ki ste na olupili in narezali
  • 2 opunciji, ki ste ju olupili in narezali na štiri
  • 2 čvrsta, a zrela avokada
  • 1 šopek mladega koriandra
  • ¼ skodelice vloženih metinih listov
  • morska sol po okusu
  • 1 žlica oljčnega olja
  • Postrežba
  • 4 žlice ekstrudiranega amaranta

Priprava

  • Za preliv dobro premešajte vse sestavine in ga pokusite, če še kaj manjka.
  • Vse začimbe za piščanca strite v možnarju ali zmeljite do finega.
  • Žar dajte na srednje močan ogenj. Piščančja prsa rahlo premažite z mešanico začimb.
  • Žar premažite z oljem in nanj položite prsa. Vsakih par minut jih premažite z oljčnim oljem, da se ne presušijo. Po petih minutah prsa obrnite za 45˚, da dobite mrežast vzorec. Po še treh minutah jih obrnite in specite še na drugi strani.
  • Prsa bi morala biti po 5 minutah pečena. Nežno pritisnite na najdebelejši del. Moral bi biti čvrst, a vseeno prožen. Umaknite jih z ognja in dajte na toplo.
  • Na večje krožnike porazdelite sadje, okrasite z mladim koriandrom in meto ter pokapajte s prelivom z jalapeñom. Prsa pod kotom narežite na 1 cm debele rezine in jih porazdelite po solati. Dodajte še malo preliva in okrasite z ekstrudiranim amarantom. Postrezite takoj.
  • Opomba
  • Če nimate opuncij, lahko uporabite tudi pitajo

Sorodni recepti

Poglej vse