Pavlova s svežim jagodičevjem in sadjem

Pavlova s svežim jagodičevjem in sadjem

Opis

 

Priprava:

Za začetek stepemo beljake, počasi dodajamo sladkor in stepamo, dokler zmes ni penasta in trda. Dodamo limonov sok in stepamo naprej, dokler sneg ni tako trd, da ne pade iz posode, če jo obrnemo. Na pekaču naredimo lepo podlago za torto in jo pečemo pri 90 °C, dokler se beljakov sneg ne strdi.

Na pečen beljakov sneg zložimo nadev, jagodičevje in sadje. Okrasimo z jedilnimi cvetovi.

sestavine

Sestavine

  • 3 beljaki
  • sladkor
  • limonin sok

Sestavine za nadev

  • 3 dl stepene sladke smetane
  • 1.5 žlička prave vanilje
  • 100 g malin
  • 100 g robid
  • 100 g ameriških borovnic
  • 30 g semen granatnega jabolka
  • 2 marakuji
  • melisa
  • 2 kivija

Sorodni recepti