PAŠTETA IZ PIŠČANČJIH JETER
Recept je iz: David Skoko
PAŠTETA IZ PIŠČANČJIH JETER
sestavine
- Sestavine:
- 700 g piščančjih jeter (domačih)
- oljčno olje 50 g
- 1 por
- orehovec 50 g
- maslo 100 g
- 1 jabolko granny smith
- nekaj vejic svežega timijana
- naribana lupinica pol pomaranče
- Sol/poper
- Kruh (pred serviranjem ga bomo popekli)
- 3 čebule
- 150 g sladkorja
- pomarančna lupinica
- sok pol pomaranče
- Prošek 0,5 dl
Priprava
- Priprava
- Por operemo in nasekljamo.
- V široki kozici na oljčnem olju popražimo nasekljan por. Ko se omehča, dodamo kockice olupljenega jabolka in pustimo, da se zmehčajo in popečejo. Takrat dodamo jetrca in jih hitro popečemo z vseh strani. Zalijemo z orehovcem in dodamo timijan. Pustimo, da se kuha, na koncu pa dodamo sol, poper in naribano pomarančno lupinico.
- Jetrca stresemo v mešalnik, prelijemo z zmehčanim maslom in zmeljemo.
- Pašteto zlijemo v kalup in pred serviranjem ohladimo.
- Za zraven bomo naredili še džem iz čebule in pomaranče. Na oljčnem olju popražimo nasekljano čebulo. Ko se malo zmehča, dodamo sladkor, pomarančno lupino in malo prošeka. Na koncu dodamo še sok pol pomaranče. Dušimo, dokler se vsa čebula ne raztopi.
- Pašteto postrežemo z rezino kruha in džemom iz čebule in pomaranče.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače