Opis

PAŠTETA IZ PIŠČANČJIH JETER

Priprava

Priprava

  1. Por operemo in nasekljamo.
  2. V široki kozici na oljčnem olju popražimo nasekljan por. Ko se omehča, dodamo kockice olupljenega jabolka in pustimo, da se zmehčajo in popečejo. Takrat dodamo jetrca in jih hitro popečemo z vseh strani. Zalijemo z orehovcem in dodamo timijan. Pustimo, da se kuha, na koncu pa dodamo sol, poper in naribano pomarančno lupinico.
  3. Jetrca stresemo v mešalnik, prelijemo z zmehčanim maslom in zmeljemo.
  4. Pašteto zlijemo v kalup in pred serviranjem ohladimo.
  5. Za zraven bomo naredili še džem iz čebule in pomaranče. Na oljčnem olju popražimo nasekljano čebulo. Ko se malo zmehča, dodamo sladkor, pomarančno lupino in malo prošeka. Na koncu dodamo še sok pol pomaranče. Dušimo, dokler se vsa čebula ne raztopi.
  6. Pašteto postrežemo z rezino kruha in džemom iz čebule in pomaranče.

 

sestavine

Sestavine:

  • 700 g piščančjih jeter (domačih)
  • oljčno olje 50 g
  • 1 por
  • orehovec 50 g
  • maslo 100 g
  • 1 jabolko granny smith
  • nekaj vejic svežega timijana
  • naribana lupinica pol pomaranče
  • Sol/poper
  • Kruh (pred serviranjem ga bomo popekli)
  • 3 čebule
  • 150 g sladkorja
  • pomarančna lupinica
  • sok pol pomaranče
  • Prošek 0,5 dl

Sorodni recepti