
David Skoko
Rodil se je 10. januarja 1976 v Pulju v Istri na Hrvaškem v družini Skoko s štirimi generacijami ribičev. Osnovno šolo je končal v Pulju, nato pa srednjo šolo za kmetijstvo v Poreču. Po vojašnici je začel loviti očeta.
Zgodovina restavracije Batelina se je začela leta 2000 kot majhna družinska gostilna, v kateri so vsi - mama Alda, oče Danilo in jaz David, želeli prodati tisto, kar smo čez dan ujeli in sskuhali doma.
V družini so se opirali na tradicijo ribolova in priprave rib in morskih sadežev. Zato tudi Batelina, kot na začetku, ponuja različne jedi. Jedilnik določa izključno tisto, kar oče uspe ujeti tisti dan.
Tako so stranke po prvih težkih letih postopoma začele zaupati nasvetom in jedilniku, ki je bil takrat bolj tradicionalen in značilen za tisto regijo. V zadnjih desetih letih, je začel kuhati z mamo, so se na meniju restavracije pojavile bolj skrajne note, kot so jetra morskega psa in hudič iz morskih sadežev, ki so jih navdihnili stari ribiči, ki jedo podobne stvari. da dokažejo svojo moškost. Po dolgem in napornem delu so naredili te jedi primerne za manj pripravljene jedce.
Poleg kuhanja so njegove strasti motorji in tetovaže.
ReceptiBAKALAR NA BELO S POSUTICAMI
BAKALAR NA BELO S POSUTICAMI
ReceptiBAKALAR S KROMPIRJEM
BAKALAR S KROMPIRJEM
ReceptiHRUŠKE V VARENIKU
HRUŠKE V VARENIKU
ReceptiKROGLICE IZ SUHEGA SADJA
KROGLICE IZ SUHEGA SADJA