David Skoko

David Skoko

Bio

Rodil se je 10. januarja 1976 v Pulju v Istri na Hrvaškem v družini Skoko s štirimi generacijami ribičev. Osnovno šolo je končal v Pulju, nato pa srednjo šolo za kmetijstvo v Poreču. Po vojašnici je začel loviti očeta.

Zgodovina restavracije Batelina se je začela leta 2000 kot majhna družinska gostilna, v kateri so vsi - mama Alda, oče Danilo in jaz David, želeli prodati tisto, kar smo čez dan ujeli in sskuhali doma.
V družini so se opirali na tradicijo ribolova in priprave rib in morskih sadežev. Zato tudi Batelina, kot na začetku, ponuja različne jedi. Jedilnik določa izključno tisto, kar oče uspe ujeti tisti dan.

Tako so stranke po prvih težkih letih postopoma začele zaupati nasvetom in jedilniku, ki je bil takrat bolj tradicionalen in značilen za tisto regijo. V zadnjih desetih letih, je začel kuhati z mamo, so se na meniju restavracije pojavile bolj skrajne note, kot so jetra morskega psa in hudič iz morskih sadežev, ki so jih navdihnili stari ribiči, ki jedo podobne stvari. da dokažejo svojo moškost. Po dolgem in napornem delu so naredili te jedi primerne za manj pripravljene jedce.

Do danes se lahko pohvalijo, da so številni kuharji in ljudje, ki obožujejo hrano, postali njihove redne stranke. Tako je naš jedilnik postal preplet tradicionalnega in čudnega. Želijo si na mizo prineseti vse, kar je bilo ujeto v ribiško mrežo, od prvovrstnih rib do manjših rib, od metuljčkov - posušene kaviarjeve paste do morskih anemonov, od ribjih črevesja do kosti velikih pleniških rib. Verjamejo, da moramo za trajnostni ribolov in ohranjanje ekosistema ceniti celoten ulov. Menijo, da je nepošteno do dela ribičev zaužiti le nekatere vrste rib in zanemariti bogastvo morij in oceanov.
V Batelini ponujamo tudi samo vino, oljčno olje in začimbe iz Istrske regije. Veseli so, da živijo v regiji, kjer gojijo neverjetne izdelke, ljudje pa jo cenijo in si močno prizadevajo za pridelavo ekološke hrane. 
 
Z dolgoletno prijateljico Ano sta poročena od leta 2006 in sta že ponosna starša 11-letnega Antona in sedemletne Franke.

Poleg kuhanja so njegove strasti motorji in tetovaže.

Recepti