Opis

Priprava:

1.    V hladni vodi dobro operemo velike pokrovače in jih nato odcedimo.

2.    Začinimo jih s soljo in poprom.

3.    Maslo segrejemo v ponvi in popečemo velike pokrovače na obeh straneh.

4.    Velike pokrovače položimo na krožnik za postrežbo.

5.    V isto ponev položimo drobno nasekljan peteršilj in česen, dodamo vino in maslo ter počakamo, da zavre.

6.    S to omako prelijemo velike pokrovače in postrežemo.


Priloga: Pečene gobe v smetanovi omaki

1.    Gobe prerežemo na pol.

2.    Drobno nasekljamo česen.

3.    Drobno nasekljamo koriander.

4.    Na maslu skupaj podušimo gobe in česen.

5.    Na koncu dodamo smetano, začinimo s soljo in poprom, ter postrežemo s koriandrom.


sestavine

  • 20 velikih pokrovač
  • 3 žlice masla
  • 1 kos česna
  • 0.5 skodelice belega vina
  • 0.5 vejice peteršilja
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička svežega črnega popra

Priloga

  • 20 kosov gob
  • 2 stroka česna
  • 0.5 skodelice smetane za kuhanje
  • 0.25 vejice koriandra
  • 2 žlici masla
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička svežega črnega popra

Sorodni recepti