Pečene velike pokrovače
Recept je iz: Gabriele Sponza

Priprava:
1. V hladni vodi dobro operemo velike pokrovače in jih nato odcedimo.
2. Začinimo jih s soljo in poprom.
3. Maslo segrejemo v ponvi in popečemo velike pokrovače na obeh straneh.
4. Velike pokrovače položimo na krožnik za postrežbo.
5. V isto ponev položimo drobno nasekljan peteršilj in česen, dodamo vino in maslo ter počakamo, da zavre.
6. S to omako prelijemo velike pokrovače in postrežemo.
Priloga: Pečene gobe v smetanovi omaki
1. Gobe prerežemo na pol.
2. Drobno nasekljamo česen.
3. Drobno nasekljamo koriander.
4. Na maslu skupaj podušimo gobe in česen.
5. Na koncu dodamo smetano, začinimo s soljo in poprom, ter postrežemo s koriandrom.
sestavine
- 20 velikih pokrovač 3 žlice masla 1 kos česna 0.5 skodelice belega vina 0.5 vejice peteršilja 1 žlička soli 1 žlička svežega črnega popraPriloga20 kosov gob 2 stroka česna 0.5 skodelice smetane za kuhanje 0.25 vejice koriandra 2 žlici masla 1 žlička soli 1 žlička svežega črnega popra
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Carpaccio iz iverke z osočnikom