Opis

Priprava:

1. Za testo damo moko in maslo na sobni temperaturi v multipraktik. Dodamo sladkor, jajce, rum in vaniljo. Mešamo, dokler ne dobimo homogene zmesi. Testo položimo na pomokano podlago in počasi mesimo. Oblikujemo rulado in jo zavijemo v prozorno folijo. Položimo jo v hladilnik za 20 minut.

2. Bučo olupimo in narežemo na kose. V lonec damo sveže mleko in dodamo narezano bučo ter med. Bučo kuhamo 5 do 6 minut.

3. Za kremo stepamo jajca in sladkor v mešalniku, dokler ne posvetlijo. Dodamo kremni sir in pomešamo.

4. Testo razvaljamo v tanko skorjo in za gnezda izrežemo kroge, malo večje od modela za mafine. Vsak krog položimo v model. Gnezda pečemo približno 10 do 15 minut v pečici, ki smo jo segreli na 180 stopinj.

5. V vsako gnezdo položimo 1 žlico buče, ki smo jo skuhali v mleku, in dodamo kremo. Na 180 stopinjah pečemo še 20 minut.

sestavine

Sestavine za testo

  • 250 g moke
  • 100 g masla
  • 50 g sladkorja
  • 1 žlica ruma
  • 1 žlica vode
  • 1 jajce

Sestavine za nadev

  • 400 g buče
  • 400 ml svežega mleka
  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 200 g kremnega sira
  • 100 g tekočega medu

Sorodni recepti