Jagode in bazilika v sladkem vinu z metino omako

Jagode in bazilika v sladkem vinu z metino omako

Opis

Priprava:

1. Jagode dobro operemo, jih narežemo na kocke in potresemo s sladkorjem v prahu. 

2. Baziliko drobno narežemo in olupimo kivi.

3. S paličnim mešalnikom naredimo pire z baziliko in kivijem.

4. Kivijev pire položimo v skledo in dodamo vino.

5. Jagode položimo na krožnik za postrežbo in dodamo kivijev pire.

6. Na to dodamo vaniljev sladoled in postrežemo.

Predjed: Carpaccio iz iverke z osočnikom

sestavine

  • 3 kozarci jagod
  • 1 vejica sveže bazilike
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 4 kiviji
  • 0.25 skodelice sladkega belega vina
  • 4 žlice vaniljevega sladoleda

Sorodni recepti