Jagode in bazilika v sladkem vinu z metino omako
Recept je iz: Gabriele Sponza

Priprava:
1. Jagode dobro operemo, jih narežemo na kocke in potresemo s sladkorjem v prahu.
2. Baziliko drobno narežemo in olupimo kivi.
3. S paličnim mešalnikom naredimo pire z baziliko in kivijem.
4. Kivijev pire položimo v skledo in dodamo vino.
5. Jagode položimo na krožnik za postrežbo in dodamo kivijev pire.
6. Na to dodamo vaniljev sladoled in postrežemo.
Predjed: Carpaccio iz iverke z osočnikom
sestavine
- 3 kozarci jagod 1 vejica sveže bazilike 2 žlici sladkorja v prahu 4 kiviji 0.25 skodelice sladkega belega vina 4 žlice vaniljevega sladoleda
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem