Hrustljavi keksi s kavo
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Način priprave:
1. Maslo zamešamo z obema vrstama sladkorja.
2. Dodamo jajce, začimbe, kavo in čokolado.
3. Na koncu vsujemo moko, pomešano s pecilnim praškom in zamesimo mehko testo.
4. Testo razvaljamo v tanek pravokoten oblat na papirju za peko. S papirjem ga prenesemo v pekač.
5. Oblat spečemo v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah.
6. Vzamemo iz pečice in na vroč oblat damo čokolado. Po 2-3 minutah enakomerno
namažemo stopljeno čokolado s kuhinjsko lopatko.
7. Zrežemo na kvadrate in potresemo z mandlji.
8. Kolače pustimo, da počivajo nekaj ur, dokler se čokolada ne strdi. Če hočemo, jih lahko okrasimo s kandiranim sadjem, pisanimi mrvicami in podobnim.
sestavine
- 125 g zmehčanega masla 80 g sladkorja 20 g temnega rjavega sladkorja 1 jajce 1 žlica fino mlete kave 80 g drobno narezane čokolade ščepec soli ščepec cimeta 0.25 žličke pecilnega praška 280 g moke 150 g nastrgane temne čokolade praženi lističi olupljenih mandljev
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem