Hrustljavi keksi s kavo

Način priprave:

1. Maslo zamešamo z obema vrstama sladkorja.

2. Dodamo jajce, začimbe, kavo in čokolado.

3. Na koncu vsujemo moko, pomešano s pecilnim praškom in zamesimo mehko testo.

4. Testo razvaljamo v tanek pravokoten oblat na papirju za peko. S papirjem ga prenesemo v pekač.

5. Oblat spečemo v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah.

6. Vzamemo iz pečice in na vroč oblat damo čokolado. Po 2-3 minutah enakomerno

namažemo stopljeno čokolado s kuhinjsko lopatko.

7. Zrežemo na kvadrate in potresemo z mandlji.

8. Kolače pustimo, da počivajo nekaj ur, dokler se čokolada ne strdi. Če hočemo, jih lahko okrasimo s kandiranim sadjem, pisanimi mrvicami in podobnim.

sestavine

  • 125 g zmehčanega masla 80 g sladkorja 20 g temnega rjavega sladkorja 1 jajce 1 žlica fino mlete kave 80 g drobno narezane čokolade ščepec soli ščepec cimeta 0.25 žličke pecilnega praška 280 g moke 150 g nastrgane temne čokolade praženi lističi olupljenih mandljev

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse