Opis

Goveji kornet s črnim poprom

Priprava

  1. Govedino damo v posodo s čilijem in limetinim sokom. Premešamo. Dodamo poper in sol ter znova premešamo. Za 5 minut pustimo, da se marinira.
  2. Medtem pripravimo karijeve liste. List oblikujemo v stožec in pritrdimo z zobotrebcem. Postopek ponovimo za ostale liste.
  3. Govedini dodamo zelen poper in premešamo.
  4. V voku na velikem ognju segrejemo olje. Ko je olje zelo vroče, dodamo česen, karijeve liste in čebulo.
  5. Ko česen porjavi, dodamo govedino. Neprestano mešamo in pazimo, da je vročina v voku vedno enaka.
  6. Po nekaj minutah oz. ko je rjava, govedino odstranimo iz voka.
  7. Postrežemo tako, da nekaj govedine damo v stožec iz karijevega lista in jo obložimo s paradižniki, rdečo papriko, kumaro, čebulo, koriandrom in zeleno šalotko.

sestavine

  • 250 g govejega fileja ali obrezan hrbtni del, tanko narezan
  • 3 čiliji kochi, drobno narezani
  • sok 1 limete
  • 50 g črnega popra, grobo mletega
  • ½ čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička zelenega popra
  • 100 ml rastlinskega olja
  • 3 stroki česna
  • 1 vejica karijevih listov
  • ½ čebule, drobno sesekljane

Za dekoracijo:

  • 2 paradižnika brez semen, narezana na četrtine
  • 1 rdeče paprike brez semen, narezana
  • 1 kumara, olupljena, brez semen in narezana na tanke palčke
  • ½ čebule, sesekljane
  • ½ skodelice koriandra
  • 2 zeleni šalotki, narezani na trakove

Sorodni recepti