Goveji kornet s črnim poprom
Recept je iz: Peter Kuruvita
Goveji kornet s črnim poprom
sestavine
- 250 g govejega fileja ali obrezan hrbtni del, tanko narezan
- 3 čiliji kochi, drobno narezani
- sok 1 limete
- 50 g črnega popra, grobo mletega
- ½ čajne žličke soli
- 1 čajna žlička zelenega popra
- 100 ml rastlinskega olja
- 3 stroki česna
- 1 vejica karijevih listov
- ½ čebule, drobno sesekljane
- Za dekoracijo:
- 2 paradižnika brez semen, narezana na četrtine
- 1 rdeče paprike brez semen, narezana
- 1 kumara, olupljena, brez semen in narezana na tanke palčke
- ½ čebule, sesekljane
- ½ skodelice koriandra
- 2 zeleni šalotki, narezani na trakove
Priprava
- Govedino damo v posodo s čilijem in limetinim sokom. Premešamo. Dodamo poper in sol ter znova premešamo. Za 5 minut pustimo, da se marinira.
- Medtem pripravimo karijeve liste. List oblikujemo v stožec in pritrdimo z zobotrebcem. Postopek ponovimo za ostale liste.
- Govedini dodamo zelen poper in premešamo.
- V voku na velikem ognju segrejemo olje. Ko je olje zelo vroče, dodamo česen, karijeve liste in čebulo.
- Ko česen porjavi, dodamo govedino. Neprestano mešamo in pazimo, da je vročina v voku vedno enaka.
- Po nekaj minutah oz. ko je rjava, govedino odstranimo iz voka.
- Postrežemo tako, da nekaj govedine damo v stožec iz karijevega lista in jo obložimo s paradižniki, rdečo papriko, kumaro, čebulo, koriandrom in zeleno šalotko.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami