Opis

Goveji karpačo

Priprava

  1. Uporabite osrednji, podolgovati del fileja. Povaljajte ga in zavijte v prozorno folijo.
  2. File zamrznite.
  3. Odvijte ga iz folije.
  4. Z ostrim nožem narežite kot papir tanke rezine in jih položite na krožnik.

 

Okraševanje

  1. Drobno nasekljajte kumaro, zeleno papajo, grenivko, šalotke in drobnjak.
  2. Redkvico in čilije narežite na kolute.

Vinaigrette

  1. Zmešajte marakujo, kokosovo mleko in sojino omako. Pokapajte čez karpačo.
  2. Dodajte malce oljčnega olja in potresite s soljo.

sestavine

  • goveji file

Okras

  • zelena papaja
  • kumara
  • grenivka
  • šalotka
  • paradižnik
  • redkvice
  • čiliji
  • drobnjak
  • sol
  • ekstra deviško oljčno olje

Vinaigrette:

  • marakuja
  • kokosovo mleko
  • sojina omaka

Sorodni recepti