Opis

Baklava cheesecake

Priprava

1. Vse sestavine mešajte v srednji posodi približno 25 minut, dokler ne dosežete goste in sirupu podobne zmesi. Pustite, da se ohladi.

2. Polnilo z orehi

Ogrejte pečico na 160 °C.

Potresite orehe po papirju za peko in pecite 5-8 minut. Pustite, da se ohladijo, nato jih grobo nasekljajte z nožem ali mešalnikom. Orehe dajte v posodo in dodajte ½ sirupa, sol, prah nageljnovih žbic in cimet. Premešajte in pustite stati.

3. Cheesecake

V večji posodi zmešajte kremni sir, sladkor za peko, limonino lupinico in vaniljo, nato pa še jajca eno za drugim. Zmešajte z grškim jogurtom in pustite stati.

Ogrejte pečico na 160 °C. Odprite premični pekač na premer 20cm. Na dno postavite papir za peko, nato ponovno zategnite okvir pekača, tako da papir za peko gleda spodaj preko robov.

Liste listnatega testa položite na čisto površino in prekrijte z vlažno krpo. Vzemite en list in ga premažite z maslom, nato ta list položite z masleno stranjo navzdol v model. Ponovite proces, dokler dno ni pokrito s pribl. 8-10 listi listnatega testa.

½ zmesi za cheesecake vlijte v model, v katerem je listnato testo. Na vrh zmesi s pomočjo žlice naložite manjše količine polnila z orehi. Ponovite s preostankom zmesi za cheesecake in polovico preostanka polnila z orehi. Z robovi testa, ki gledajo preko roba, pokrijte cheesecake. V kolikor je zmes na vrhu še vedno izpostavljena, položite nekaj listnatega testa na vrh. Premažite s stopljenim maslom in pecite 45 minut do 1 ure.

 

Po vrhu potresite kadaif in premažite z maslom. Pecite še 10-15 minut.

sestavine

  • Medeni sirup
    150 g sladkorja
    1 skodelica vode
    180 ml medu
    ¼ čž cimeta 
  • Polnilo z orehi
    100 g orehov
    70 g blanširanih mandljev 
    ¾ čž cimeta 
    ¼ čž nageljnovih žbic v prahu 
    Ščepec soli    
  • Cheesecake
    500 g kremnega sira, na sobni temperaturi
    ¾ skodelice sladkorja za peko 
    Lupinica 1 limone 
    2 čž vaniljevega izvlečka 
    3 jajca
    250 g grškega jogurta
    100 g stopljenega masla 
    10-14 listov listnatega testa 
    Pest kadaifa
    ½ skodelice zdrobljenih pistacij
    2 čž posušenih cvetov vrtnic 
  • Vse naj bo na sobni temperaturi 

Sorodni recepti