Yorkširski puding
Recept je iz: Mary Berry
Yorkširski puding
sestavine
- 100 g bele moke
- ¼ žličke soli
- 3 velika jajca iz proste reje
- 225 ml mleka
- 4 žlice sončničnega olja
Priprava
- Pečico segrejte na 220 stopinj (oziroma 200, če je ventilacijska).
- V skledi zmešajte moko in sol ter na sredini naredite luknjo. Dodajte jajca in malo mleka. Zmešajte do gladkega, nato pa postopoma dodajte preostalo mleko. To lahko storite z leseno žlico, vendar je lažje z električno metlico. Mešanico prelijte v vrč.
- V vsako luknjo pekača za 12 mafinov odmerite čajno žličko olja, v vsako luknjo pekača s štirimi luknjami žlico olja ali 3 žlice olja v pekač. Za 5 minut dajte v pečico, da se olje segreje.
- Previdno vzemite iz pečice in testo enakomerno razporedite. Testo hitro vrnite v pečico in pecite 20–25 minut (35 minut, če pečete v pekaču) do zlate barve. Takoj postrezite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Kruh s korenjem in marelicami (Velikonočno pecivo)
Recepti Rudolph van Veen
Pivski kruh
Recepti Fokača
Recepti Martha Stewart
Sirna babka
Recepti Rudolph van Veen
Božični sadni kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Andrea van Lieshout
Ingverjev kruh in limonada iz tamarinde
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Mešani kruh
Recepti Rudolph van Veen
Kruh brez glutena
Recepti Nenad Veljković
Pogača