Yorkširski puding

sestavine

  • 100 g bele moke
  • ¼ žličke soli
  • 3 velika jajca iz proste reje
  • 225 ml mleka
  • 4 žlice sončničnega olja

Priprava

  • Pečico segrejte na 220 stopinj (oziroma 200, če je ventilacijska).
  • V skledi zmešajte moko in sol ter na sredini naredite luknjo. Dodajte jajca in malo mleka. Zmešajte do gladkega, nato pa postopoma dodajte preostalo mleko. To lahko storite z leseno žlico, vendar je lažje z električno metlico. Mešanico prelijte v vrč.
  • V vsako luknjo pekača za 12 mafinov odmerite čajno žličko olja, v vsako luknjo pekača s štirimi luknjami žlico olja ali 3 žlice olja v pekač. Za 5 minut dajte v pečico, da se olje segreje.
  • Previdno vzemite iz pečice in testo enakomerno razporedite. Testo hitro vrnite v pečico in pecite 20–25 minut (35 minut, če pečete v pekaču) do zlate barve. Takoj postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse