Aromatični kruh
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Način priprave:
1. Kvas raztopimo v mleku, dodamo nekaj žličk moke, dodamo sladkor in mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Pustimo na toplem, da kvas vzhaja.
2. Kvas pomešamo z jajci, oljčnim oljem in soljo. Moko presejemo in zamesimo mehko in prožno testo. Prekrijemo ga s krpo ali plastično folijo in pustimo počivati, da vzhaja na dvakratno velikost.
3. Začimbnice pomešamo s česnom, soljo in oljčnim oljem. Pretlačimo, dokler ne dobimo gladke, goste omake.
4. Testo razvaljamo na pravokotnike, debele 2 cm in jih premažemo z zeleno zmesjo.
5. Zvijemo zvitke.
6. Zvitke narežemo na trikotnike.
7. Položimo jih v ponev.
8. Premažemo z razžvrkljanim jajcem.
9. Kruh spečemo v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah.
sestavine
- 500 g moke 2 jajci 200 ml svežega mleka 1 žlička sladkorja 0.5 žličke soli 20 g svežega kvasa 2 žlici oljčnega olja 2 vejici peteršilja 2 vejici kopra 2 vejici zelene 2 stroka česna
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Kruh s korenjem in marelicami (Velikonočno pecivo)
Recepti Rudolph van Veen
Pivski kruh
Recepti Fokača
Recepti Martha Stewart
Sirna babka
Recepti Rudolph van Veen
Božični sadni kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Mešani kruh
Recepti Andrea van Lieshout
Ingverjev kruh in limonada iz tamarinde
Recepti Nenad Veljković
Pogača
Recepti Sara Chafak
Bageta
Recepti Rudolph van Veen
Kruh brez glutena