Aromatični kruh

Aromatični kruh

Opis

Način priprave:

1. Kvas raztopimo v mleku, dodamo nekaj žličk moke, dodamo sladkor in mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Pustimo na toplem, da kvas vzhaja.

2. Kvas pomešamo z jajci, oljčnim oljem in soljo. Moko presejemo in zamesimo mehko in prožno testo. Prekrijemo ga s krpo ali plastično folijo in pustimo počivati, da vzhaja na dvakratno velikost.

3. Začimbnice pomešamo s česnom, soljo in oljčnim oljem. Pretlačimo, dokler ne dobimo gladke, goste omake.

4. Testo razvaljamo na pravokotnike, debele 2 cm in jih premažemo z zeleno zmesjo.

5. Zvijemo zvitke.

6. Zvitke narežemo na trikotnike.

7. Položimo jih v ponev.

8. Premažemo z razžvrkljanim jajcem.

9. Kruh spečemo v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah.

sestavine

  • 500 g moke
  • 2 jajci
  • 200 ml svežega mleka
  • 1 žlička sladkorja
  • 0.5 žličke soli
  • 20 g svežega kvasa
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 vejici peteršilja
  • 2 vejici kopra
  • 2 vejici zelene
  • 2 stroka česna

Sorodni recepti