Ingverjev kruh in limonada iz tamarinde

Ingverjev kruh in limonada iz tamarinde

Opis

Priprava:

1. V lonec zlijemo tričetrt mleka in ga zavremo. Maslo stopimo ločeno, vendar ne sme zavreti.

2. V skledo stresemo suhe sestavine - moko, sladkor, ingver in sol - ter premešamo.

3. Suhe sestavine zmešamo z mešalnikom. Med nenehnim mešanjem v curku dodajamo stopljeno maslo. Nato dodamo toplo mleko in na koncu jajca, enega za drugim. Zmes še naprej stepamo pri večji hitrosti, dokler barva ne postane svetlejša.

4. Ko zmes postane homogena in dobi barvo karamela, nehamo stepati in dodamo preostalo hladno mleko. Ročno premešamo.

5. Pravokotni globoki pekač premažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Zmes za kolač zlijemo v pekač. Kolač pečemo eno uro v predhodno segreti pečici pri 150 stopinjah.

6. Kruh narežemo na rezine in postrežemo z maslom za mazanje ter z limonado iz tamarinde.

7. Stroke tamarinde olupimo in jim odstranimo nitke. Tamarindo stresemo v lonec z vrelo vodo in kuhamo 20 minut.

8. Ko tamarinda zavre, dodamo sladkor po okusu in mešamo, dokler se sladkor ne raztopi.

9. Mešanico ohladimo in precedimo v vrč. Napitek postrežemo z rezinami limone.

 

sestavine

Za kruh

  • 135 ml mleka
  • 75 g masla
  • 250 g moke z vzhajalnim sredstvom
  • 1 žlička mletega ingverja
  • 1 ščepec soli
  • 2 jajci
  • 200 g mehkega rjavega sladkorja

Za limonado iz tamarinde

  • 500 g tamarinde
  • 1.5 litra vode
  • 1 limona
  • sladkor

Sorodni recepti