Ingverjev kruh in limonada iz tamarinde
Recept je iz: Andrea van Lieshout

Uživajte v domačem ingverjevem kruhu, ki vas bo očaral z vonjem in mehkobo. Za osvežitev pa si privoščite osvežilno limonado iz tapinade.
sestavine
- ZA KRUH:
- 135 ml mleka
- 75 g masla
- 250 g moke z vzhajalnim sredstvom
- 1 žlička mletega ingverja
- 1 ščepec soli
- 2 jajci
- 200 g mehkega rjavega sladkorja
- ZA LIMONADO IZ TAMARINDE:
- 500 g tamarinde
- 1.5 litra vode
- 1 limona
- sladkor
Priprava
- 1. V lonec zlijemo tričetrt mleka in ga zavremo. Maslo stopimo ločeno, vendar ne sme zavreti.
- 2. V skledo stresemo suhe sestavine - moko, sladkor, ingver in sol - ter premešamo.
- 3. Suhe sestavine zmešamo z mešalnikom. Med nenehnim mešanjem v curku dodajamo stopljeno maslo. Nato dodamo toplo mleko in na koncu jajca, enega za drugim. Zmes še naprej stepamo pri večji hitrosti, dokler barva ne postane svetlejša.
- 4. Ko zmes postane homogena in dobi barvo karamela, nehamo stepati in dodamo preostalo hladno mleko. Ročno premešamo.
- 5. Pravokotni globoki pekač premažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Zmes za kolač zlijemo v pekač. Kolač pečemo eno uro v predhodno segreti pečici pri 150 stopinjah.
- 6. Kruh narežemo na rezine in postrežemo z maslom za mazanje ter z limonado iz tamarinde.
- 7. Stroke tamarinde olupimo in jim odstranimo nitke. Tamarindo stresemo v lonec z vrelo vodo in kuhamo 20 minut.
- 8. Ko tamarinda zavre, dodamo sladkor po okusu in mešamo, dokler se sladkor ne raztopi.
- 9. Mešanico ohladimo in precedimo v vrč. Napitek postrežemo z rezinami limone.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ainsley Harriott
Kruhek s česnom
Recepti Rudolph van Veen
Kruh brez glutena
Recepti Lora in Stoyan
Masleni kruh s sodo bikarbono
Recepti Lora in Stoyan
Žepki iz domačega pirinega testa
Recepti Warren Mendes
Sirni kruh mealie s paradižnikovim maslom
Recepti Lora in Stoyan
Strandžanke s hitro pripravljeno ljutenico
Recepti Luca Ciano
Krompirjeva fokača
Recepti Martha Stewart
Karameliziran ovseni kruh
Recepti Donal Skehan
Začinjeni božični štruci
Recepti Lora in Stoyan
Kruh s praženim maslom in zeliščno soljo