Kruh s korenjem in marelicami (Velikonočno pecivo)

Kruh ali kar pecivo, ki vas bo navdušil med velikonočnimi prazniki! Da ne pozabimo - recept je pripravil znani nizozemski chef Rudolph van Veen!

sestavine

  • ZA KOLAČ:
  • 1 strok vanilije
  • 365 ml korenčkovega soka
  • 14 g suhega kvasa
  • 660 g moke
  • 1 ščepec soli
  • 70 g mehkega masla
  • 1 jajce
  • 70 g sladkorja
  • 50 g suhih marelic
  • 160 g korenja
  • ZA GLAZURO:
  • 1 beljak
  • 160 g sladkorja v prahu
  • 50 g pistacij

Priprava

  • 1. V loncu segrejemo korenčkov sok in dodamo kvas. Premešamo.
  • 2. Moko stresemo na podlago, potresemo s soljo in na sredini naredimo jamico. Vanjo damo mehko maslo, sladkor in jajce. Vlijemo segreti sok s kvasom in v jamici s prsti pomešamo sestavine. Zatem postopoma zamesimo gladko testo. Pokrijemo ga s plastično folijo in pustimo vzhajati eno uro.
  • 3. Marelice zalijemo z vročo vodo in pustimo 15 minut. Nato jih narežemo na koščke. Korenje naribamo. Testo rahlo razvaljamo in po njem potresemo korenje in marelice. Zatem ga zamesimo s pomokanimi rokami. Testo pokrijemo s plastično folijo in pustimo vzhajati še 45 minut. Kolač pečemo 45 minut v predhodno segreti pečici pri 220 stopinjah.
  • 4. Za glazuro z metlico stepemo beljak in postopoma dodajamo sladkor v prahu. Kolač zvrnemo na podlago in s čopičem nanesemo glazuro, ko je še topel. Potresemo z drobno narezanimi pistacijami.

Sorodni recepti

Poglej vse