Kruh s korenjem in marelicami (Velikonočno pecivo)
Recept je iz: Rudolph van Veen

Kruh ali kar pecivo, ki vas bo navdušil med velikonočnimi prazniki! Da ne pozabimo - recept je pripravil znani nizozemski chef Rudolph van Veen!
sestavine
- ZA KOLAČ:
- 1 strok vanilije
- 365 ml korenčkovega soka
- 14 g suhega kvasa
- 660 g moke
- 1 ščepec soli
- 70 g mehkega masla
- 1 jajce
- 70 g sladkorja
- 50 g suhih marelic
- 160 g korenja
- ZA GLAZURO:
- 1 beljak
- 160 g sladkorja v prahu
- 50 g pistacij
Priprava
- 1. V loncu segrejemo korenčkov sok in dodamo kvas. Premešamo.
- 2. Moko stresemo na podlago, potresemo s soljo in na sredini naredimo jamico. Vanjo damo mehko maslo, sladkor in jajce. Vlijemo segreti sok s kvasom in v jamici s prsti pomešamo sestavine. Zatem postopoma zamesimo gladko testo. Pokrijemo ga s plastično folijo in pustimo vzhajati eno uro.
- 3. Marelice zalijemo z vročo vodo in pustimo 15 minut. Nato jih narežemo na koščke. Korenje naribamo. Testo rahlo razvaljamo in po njem potresemo korenje in marelice. Zatem ga zamesimo s pomokanimi rokami. Testo pokrijemo s plastično folijo in pustimo vzhajati še 45 minut. Kolač pečemo 45 minut v predhodno segreti pečici pri 220 stopinjah.
- 4. Za glazuro z metlico stepemo beljak in postopoma dodajamo sladkor v prahu. Kolač zvrnemo na podlago in s čopičem nanesemo glazuro, ko je še topel. Potresemo z drobno narezanimi pistacijami.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ainsley Harriott
Kruhek s česnom
Recepti Rudolph van Veen
Kruh brez glutena
Recepti Lora in Stoyan
Masleni kruh s sodo bikarbono
Recepti Lora in Stoyan
Žepki iz domačega pirinega testa
Recepti Warren Mendes
Sirni kruh mealie s paradižnikovim maslom
Recepti Lora in Stoyan
Strandžanke s hitro pripravljeno ljutenico
Recepti Luca Ciano
Krompirjeva fokača
Recepti Martha Stewart
Karameliziran ovseni kruh
Recepti Donal Skehan
Začinjeni božični štruci
Recepti Lora in Stoyan
Kruh s praženim maslom in zeliščno soljo