Andrea van Lieshout

Andrea van Lieshout

Bio

Andrea van Lieshout, rojena leta 1977 v Den Helderju, je odrasla v družini, v kateri je imelo kuhanje pomembno vlogo. Njena mati je menila, da je treba otroke naučiti kuhanja, in tako je Andrea že od majhnih nog enkrat na teden kuhala za vso družino. Zato je bila izbira gostinskega poklica logično nadaljevanje: "Jasno se spominjam, da sem bila še majhna deklica, ko sem prvič pokusila fižol, ki sem ga sama skuhala … Bilo je grozno!"

Andrea je po srednji šoli delala v različnih restavracijah in hotelih v Amsterdamu. Izkazalo se je, da je dobra kuharica, poleg tega pa je bila zelo uspešna tudi pri predstavitvah. Danes po vsej državi vodi različne delavnice in predstavitve na področju kulinarike. Brez težav se je privadila kuhanju pred občinstvom, vendar je zanjo vloga televizijske kuharice še vedno nova in navdušujoča.

Všeč ji je hkratna vloga kuharice in voditeljice, vendar najraje kuha doma za prijatelje, medtem ko uživajo v prijetnem klepetu ob kozarcu dobrega vina. Rada preskuša nove stvari, uporablja nevsakdanje sestavine in preseneča svoje goste z nepričakovanimi jedmi. Pravi, da vsaka jed uspe, če kuhamo z zaupanjem in ljubeznijo.

Meni, da najkakovostnejših izdelkov ni vedno mogoče najti v samopostrežnih trgovinah in na krajevnih tržnicah. Vztraja pri tem, da je treba kuhati čim bolj preprosto in vedno s sezonskimi proizvodi. Rada spije bordojca, kozice pa so ena njenih najljubših jedi: "Prijatelji se mi pogosto smejijo, ker v restavraciji skorajda vedno naročim škampe." 

Recepti