Mešani kruh
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Priprava:
1. Kvas nadrobimo v skledico, prelijemo z vodo in med mešanjem s prsti dodamo sladkor, sol in približno 2 žlički moke. Premešamo z metlico, dokler ne dobimo gladke zmesi. Dodamo preostalo moko in semena, nato pa zamesimo z rokami, dokler ne dobimo lepljivega testa. Pustimo, da vzhaja do dvakratne velikosti.
2. Vzhajano testo prestavimo v pekač, namaščen z oljčnim oljem. Pustimo ga znova vzhajati in pečemo 20 do 30 minut v predhodno segreti pečici pri 200 stopinjah.
sestavine
- 2 skodelici moke 20 g svežega kvasa 1 skodelica mlačne vode 1 žlička sladkorja 1 žlička soli 2 žlici mešanice semen oljčno olje za premazovanje modla
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Kruh s korenjem in marelicami (Velikonočno pecivo)
Recepti Rudolph van Veen
Pivski kruh
Recepti Fokača
Recepti Martha Stewart
Sirna babka
Recepti Rudolph van Veen
Božični sadni kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Andrea van Lieshout
Ingverjev kruh in limonada iz tamarinde
Recepti Nenad Veljković
Pogača
Recepti Sara Chafak
Bageta
Recepti Rudolph van Veen
Kruh brez glutena