Pivski kruh

Način priprave:

1. Stopimo maslo.

2. V mešalniku zmešamo moko s pecilnim praškom, sladkorjem in soljo. Med nenehnim mešanjem počasi dodajamo pivo.

3. Dodamo drobno narezani peteršilj, nato pa odcejene vložene čebulice.

4. Pravokotni model za kolače dobro naoljimo. Dno in stene obložimo s papirjem za peko  tako, da konci štrlijo ven.

5. Pol stopljenega masla vlijemo v model. Čezenj zlijemo testo in z lopatko enakomerno razporedimo. Na testo zlijemo preostalo maslo. Kruh pečemo eno uro pri 180 stopinjah.

6. Pivski kruh postrežemo s sirom ali klobasami.

sestavine

  • 115 g masla 385 g moke žlica pecilnega praška 3 žličke sladkorja ščepec soli 350 ml piva 4 vejice peteršilja 150 g vloženih čebulic 115 g masla 385 g moke žlica pecilnega praška 3 žličke sladkorja ščepec soli 350 ml piva 4 vejice peteršilja 150 g vloženih čebulic

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse