Pivski kruh

Pivski kruh

Opis

Način priprave:

1. Stopimo maslo.

2. V mešalniku zmešamo moko s pecilnim praškom, sladkorjem in soljo. Med nenehnim mešanjem počasi dodajamo pivo.

3. Dodamo drobno narezani peteršilj, nato pa odcejene vložene čebulice.

4. Pravokotni model za kolače dobro naoljimo. Dno in stene obložimo s papirjem za peko  tako, da konci štrlijo ven.

5. Pol stopljenega masla vlijemo v model. Čezenj zlijemo testo in z lopatko enakomerno razporedimo. Na testo zlijemo preostalo maslo. Kruh pečemo eno uro pri 180 stopinjah.

6. Pivski kruh postrežemo s sirom ali klobasami.

sestavine

  • 115 g masla
  • 385 g moke
  • žlica pecilnega praška
  • 3 žličke sladkorja
  • ščepec soli
  • 350 ml piva
  • 4 vejice peteršilja
  • 150 g vloženih čebulic
  • 115 g masla
  • 385 g moke
  • žlica pecilnega praška
  • 3 žličke sladkorja
  • ščepec soli
  • 350 ml piva
  • 4 vejice peteršilja
  • 150 g vloženih čebulic

Sorodni recepti