Pivski kruh
Recept je iz: Rudolph van Veen

Način priprave:
1. Stopimo maslo.
2. V mešalniku zmešamo moko s pecilnim praškom, sladkorjem in soljo. Med nenehnim mešanjem počasi dodajamo pivo.
3. Dodamo drobno narezani peteršilj, nato pa odcejene vložene čebulice.
4. Pravokotni model za kolače dobro naoljimo. Dno in stene obložimo s papirjem za peko tako, da konci štrlijo ven.
5. Pol stopljenega masla vlijemo v model. Čezenj zlijemo testo in z lopatko enakomerno razporedimo. Na testo zlijemo preostalo maslo. Kruh pečemo eno uro pri 180 stopinjah.
6. Pivski kruh postrežemo s sirom ali klobasami.
sestavine
- 115 g masla 385 g moke žlica pecilnega praška 3 žličke sladkorja ščepec soli 350 ml piva 4 vejice peteršilja 150 g vloženih čebulic 115 g masla 385 g moke žlica pecilnega praška 3 žličke sladkorja ščepec soli 350 ml piva 4 vejice peteršilja 150 g vloženih čebulic
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Kruh s korenjem in marelicami (Velikonočno pecivo)
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Fokača
Recepti Martha Stewart
Sirna babka
Recepti Rudolph van Veen
Božični sadni kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Mešani kruh
Recepti Andrea van Lieshout
Ingverjev kruh in limonada iz tamarinde
Recepti Nenad Veljković
Pogača
Recepti Sara Chafak
Bageta
Recepti Rudolph van Veen
Kruh brez glutena