Vložena rdeča pesa

Vložena rdeča pesa

sestavine

  • -  4 kg večje in manjše rdeče pese
  • -  2 litra vode
  • -  250 ml kisa za vlaganje
  • -  2 jedilni žlici soli
  • -  2 jedilni žlici sladkorja

Priprava

  • Peso operite.
  • Vzemite posodo.
  • Peso naložite v posodo in jo prekrijte z vodo.
  • Peso kuhajte 1 uro.
  • Vodo odtočite in peso sperite z mrzlo vodo, da se ohladi.
  • Peso olupite; večje pese naribajte, manjše pa vložite cele.
  • V lonec vlijte 2 l vode in 250 ml kisa za vlaganje, 2 jedilni žlici soli in 2 jedilni žlici sladkorja
  • Mešanico zavrite.
  • Čisti kozarec za vlaganje napolnite z manjšimi pesami.
  • Večje pese naribajte.
  • Manjše pese preiljte z mešanico kisa in vode in kozarce zaprite brez mrežice, ki bi pese potiskala proti dnu.
  • Vzemite večji kozarec za vlaganje.
  • V kozarec nalijte mešanico kisa in vode.
  • V kozarec dajte nekaj naribane rdeče pese.
  • Na peso nalijte mešanico in dodajte peso, postopek nekajkrat ponovite.
  • Pripravite večji lonec v katerega na dno postavite 2 leseni deski, kamor boste postavili kozarce s peso, da kozarci ne bodo izpostavljeni neposrednemu stiku z ognjem.
  • Vodo v loncu segrejte na 90 stopinj celzija in kozarce v vodi pustite 30 minut, da se pesa pasterizira.
  • Vloženo peso hranite v hladnem in temnem prostoru.

Sorodni recepti

Poglej vse