Tuna
Recept je iz: Peter Kuruvita

Tuna
sestavine
- 300g filejev tune, narezani na velikosti grižljaja
- sol
- 1 žlička čilija v prahu
- 1 vejica karija, listki
- sok 1 limete
- 2 žlici olja
- 1 srednja čebula, narezana na četrtine
- 3 stroki česna, fino nasekljani
- 2 srednji pori, oprani in nasekljani
- 3 čiliji, nasekljani
- 2 dolga rdeča čilija, fino nasekljana, plus malo za serviranje
- 2 zelena čilija, fino nasekljana, plus malo za serviranje
- sol
- poper
- sladko-kisla omaka
- 3 žlice paradižnikove omake
- 3 žlice kisa
- voda
Priprava
- V posodo dajte tuno, sol, čili v prahu, karijeve listke in sok limete. Pretresite in pustite marinirati 10 minut.
- Za pripravo sladko-kisle omake zmešajte vse sestavine in dajte na stran.
- Na visoki temperaturi v voku segrejte olje. Ko se olje začne kaditi, dodajte čebulo, česen in por.
- Ko mešanica zadiši, čebula pa stekleneti, dodajte čilije, cvrite nekaj minut, občasno premešajte.
- Dodajte tuno in premešajte z mešanico začimb. Vmešajte sladko-kislo omako in pokrijte vok s pokrovko. Kuhajte nekaj minut oziroma toliko časa, da je tuna ravno kuhana.
- Začinite s soljo in poprom in servirajte s karijevimi listi in čilijem.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami