Tuna

Tuna

sestavine

  • 300g filejev tune, narezani na velikosti grižljaja
  • sol
  • 1 žlička čilija v prahu
  • 1 vejica karija, listki
  • sok 1 limete
  • 2 žlici olja
  • 1 srednja čebula, narezana na četrtine
  • 3 stroki česna, fino nasekljani
  • 2 srednji pori, oprani in nasekljani
  • 3 čiliji, nasekljani
  • 2 dolga rdeča čilija, fino nasekljana, plus malo za serviranje
  • 2 zelena čilija, fino nasekljana, plus malo za serviranje
  • sol
  • poper
  • sladko-kisla omaka
  • 3 žlice paradižnikove omake
  • 3 žlice kisa
  • voda

Priprava

  • V posodo dajte tuno, sol, čili v prahu, karijeve listke in sok limete. Pretresite in pustite marinirati 10 minut.
  • Za pripravo sladko-kisle omake zmešajte vse sestavine in dajte na stran.
  • Na visoki temperaturi v voku segrejte olje. Ko se olje začne kaditi, dodajte čebulo, česen in por.
  • Ko mešanica zadiši, čebula pa stekleneti, dodajte čilije, cvrite nekaj minut, občasno premešajte.
  • Dodajte tuno in premešajte z mešanico začimb. Vmešajte sladko-kislo omako in pokrijte vok s pokrovko. Kuhajte nekaj minut oziroma toliko časa, da je tuna ravno kuhana.
  • Začinite s soljo in poprom in servirajte s karijevimi listi in čilijem.

Sorodni recepti

Poglej vse