Opis

Tuna

Priprava

  1. V posodo dajte tuno, sol, čili v prahu, karijeve listke in sok limete. Pretresite in pustite marinirati 10 minut.
  2. Za pripravo sladko-kisle omake zmešajte vse sestavine in dajte na stran.
  3. Na visoki temperaturi v voku segrejte olje. Ko se olje začne kaditi, dodajte čebulo, česen in por.
  4. Ko mešanica zadiši, čebula pa stekleneti, dodajte čilije, cvrite nekaj minut, občasno premešajte.
  5. Dodajte tuno in premešajte z mešanico začimb. Vmešajte sladko-kislo omako in pokrijte vok s pokrovko. Kuhajte nekaj minut oziroma toliko časa, da je tuna ravno kuhana.
  6. Začinite s soljo in poprom in servirajte s karijevimi listi in čilijem.

sestavine

  • 300g filejev tune, narezani na velikosti grižljaja
  • sol
  • 1 žlička čilija v prahu
  • 1 vejica karija, listki
  • sok 1 limete
  • 2 žlici olja
  • 1 srednja čebula, narezana na četrtine
  • 3 stroki česna, fino nasekljani
  • 2 srednji pori, oprani in nasekljani
  • 3 čiliji, nasekljani
  • 2 dolga rdeča čilija, fino nasekljana, plus malo za serviranje
  • 2 zelena čilija, fino nasekljana, plus malo za serviranje
  • sol
  • poper
  • sladko-kisla omaka
  • 3 žlice paradižnikove omake
  • 3 žlice kisa
  • voda

Sorodni recepti