Torta z jabolki in limono

sestavine

  • Za biskvit:
  • 225 g hladne maščobe za peko in še nekaj maščobe za namastitev
  • 225 g sladkorja
  • 225 g moke s pecilnim praškom
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 4 velika jajca, stepena
  • 2 jabolki, olupljeni, brez pečk in naribani (glejte opombo)
  • sladkor v prahu za posip
  • Za limonin nadev:
  • 150 ml sladke smetane
  • 3 žlice limonine kreme

Priprava

  • Pečico segrejte na 180 / 160 stopinj. Namastite dva 20-centimetrska okrogla modela za torte z odstranljivim dnom in dno obložite s peki papirjem.
  • V veliko skledo izmerite vse sestavine za biskvit razen jabolk in sladkorja v prahu ter stepajte z mešalnikom, da dobite homogeno zmes. Dodajte naribano jabolko, nato pa predevajte maso v modela in jo poravnajte.
  • Pecite v pečici približno 25–30 minut, dokler biskvit ne dobi zlatorjave barve, naraste in odstopi od strani modela. Pustite, da se ohladi v modelu.
  • Medtem pripravite nadev. Smetano stepajte, dokler ne nastanejo nežni vrhovi, potem pa previdno dodajte limonino kremo. Obrnite modela, da odstranite biskvit, in odstranite peki papir z biskvita. En biskvit obrnite na krožnik. Razporedite limonino kremo nanj in nežno položite čez drugi biskvit.
  • Za okrasitev posujte s sladkorjem v prahu.

Sorodni recepti

Poglej vse