Torta s plastmi čokoladne pene
Recept je iz: Rachel Allen

Priprava
1. Pečico segrejemo na
2. Maslo stopimo in pustimo 5-10 minut, da se ohladi do mlačnega. Jajca in sladkor v veliki skledi z električnim mešalnikom stepamo 6-8 minut, dokler ne dobimo goste penaste mešanice. Ali je mešanica dovolj gosta, preverimo tako, da z metlicami mešalnika narišemo številko osem. Če je mešanica dovolj gosta, bo osmica ostala vidna nekaj sekund.
3. Presejemo moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sol, ter vse nežno vmešamo v jajčno peno. Dodamo vaniljev ekstrakt ter stopljeno maslo in še enkrat premešamo.
4. Testo hitro razdelimo v dva pripravljena modla, preden nam upade. Nato biskvit pečemo 30-35 minut oziroma tako dolgo, da je prožen na dotik in je zobotrebec, ki smo ga zapičili na sredo biskvita, suh, ko ga izvlečemo.
5. Biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo v modlu pet minut. Nato z majhnim ostrim nožem ločimo rob biskvita od oboda. Biskvit previdno vzamemo iz modla in ga damo hladit na kovinsko rešetko.
6. Pena: čokolado damo v ognjevarno skledo, ki jo postavimo nad kozico z vrelo vodo. Pustimo, da se čokolada stopi, občasno premešamo, nato skledo odstavimo. Vsak rumenjak vmešamo posebej, nato vmešamo maslo, izbrano alkoholno pijačo ali liker ali vaniljeve ekstrakt in mešamo, dokler ne dobimo povsem gladke kreme.
7. Pustimo, da se krema ohladi, medtem stepemo beljake. V povsem čisti skledi stepemo beljake v trd sneg. Vmešamo četrtino čokoladne kreme, nato previdno vmešamo še preostalo. Pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi. Pene ne damo v hladilnik, saj bi se preveč strdila in bi z njo zelo težko namazali torto.
8. Z nožem za kruh najprej previdno vodoravno prerežemo obe pecivi. Eno plast peciva s prerezano stranjo navzgor položimo na pladenj ali stojalo. Premažemo ga s čokoladno peno. Plast pene naj bo debela okrog pol centimetra. Nato plast kreme pokrijemo s plastjo peciva. Tokrat prerezano stran obrnemo navzdol.
9. Pecivo spet premažemo s peno in jo pokrijemo z naslednjo plastjo peciva. Prerezana stran naj gleda navzgor. Postopek ponovimo, dokler ne porabimo še zadnje plasti peciva (prerezana plast naj bo obrnjena navzdol). S preostalo peno premažemo vrh in obod torte ter jo zgladimo s širokim nožem.
sestavine
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem