Švicarska progasta rulada
Recept je iz: Sara Chafak
Priprava:
Pripravimo tradicionalni biskvit, torej penasto stepemo jajca in sladkor, dodamo suhe sestavine počasi presejane skozi sito. Za nadev damo sveže jagode in maline. V vrečko z okroglo odprtino nadevamo sirni namaz z jagodami. S to zmesjo lahko okrasimo tudi površje rulade.
Drugi del zmesi za biskvit obarvamo z rožnatim barvilom za živila in testo iztisnemo skozi luknjo v vrečki na pekač, tako da je progasto, preden ga damo v pečico.
Pečemo pri 200 stopinjah 6 – 8 minutSmetano stepemo in vse sestavine premešamo.
Biskvit najprej premažemo z jagodno marmelado, nato dodamo nadev iz smetane in sirnega namaza.
sestavine
- Sestavine za biskvit4 jajca 1.5 dl sladkorja 2 žlički vanilijeva sladkorja 2 dl moke 1.5 žličke pecilnega praškaSestavine za nadev100 g sirnega namaza Philadelphia 100 g smetane za stepanje pol stroka vanilije 1 žlička vaniljevega sirupa ali praška 1.5 dl narezanih jagod
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem