Švicarska progasta rulada

Priprava:

Pripravimo tradicionalni biskvit, torej penasto stepemo jajca in sladkor, dodamo suhe sestavine počasi presejane skozi sito. Za nadev damo sveže jagode in maline. V vrečko z okroglo odprtino nadevamo sirni namaz z jagodami. S to zmesjo lahko okrasimo tudi površje rulade.

Drugi del zmesi za biskvit obarvamo z rožnatim barvilom za živila in testo iztisnemo skozi luknjo v vrečki na pekač, tako da je progasto, preden ga damo v pečico.

Pečemo pri 200 stopinjah 6 – 8 minut

Nadev:

Smetano stepemo in vse sestavine premešamo.

Biskvit najprej premažemo z jagodno marmelado, nato dodamo nadev iz smetane in sirnega namaza.

sestavine

  • Sestavine za biskvit4 jajca 1.5 dl sladkorja 2 žlički vanilijeva sladkorja 2 dl moke 1.5 žličke pecilnega praškaSestavine za nadev100 g sirnega namaza Philadelphia 100 g smetane za stepanje pol stroka vanilije 1 žlička vaniljevega sirupa ali praška 1.5 dl narezanih jagod

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse