Če želite pričarati pravo italijansko vzdušje v svoji kuhinji, ste na pravem mestu. Silvia Colloca, priznana italijanska kuharica nam je pripravila preproste in okusne recepte, ki jih lahko pripravite tudi vi. Postanite mojster italijanske kuhinje še danes!

sestavine

  • 400 g špagetov
  • 800 g paradižnikov roma ali v grozdu (ali San Marzano), grobo nasekljanih
  • sol in beli ali črni poper
  • 80 ml ekstra deviškega olivnega olja, plus za pokapanje (po želji)
  • 35 g sveže naribanega parmezana, plus ostružki za okrasitev
  • 2 pesti listov bazilike
  • DODATKI PO ŽELJI:
  • pest rukole, natrgane
  • male kroglice mocarele, natrgane
  • nasekljani inčuni
  • naribana lupina limone
  • 1 žlica pesta

Priprava

  • 1. Veliko kozico slane vode zavrite. Dodajte špagete in premešajte, da se špageti ločijo. Kuhajte in občasno premešajte, da se skuhajo al dente (približno 1 minuto manj, kot piše na embalaži).
  • 2. Vmes za omako paradižnike dajte v veliko skledo. Začinite jih s soljo in poprom, dodajte olivno olje, nariban parmezan in 1–2 pesti bazilike.
  • 3. Ko so testenine kuhane, jih vzemite ven z vilicami in prestavite v skledo z omako z malo vode, v kateri so se kuhale. Lahko jih odcedite in prihranite 2–3 žlice vode za omako. Dobro premešajte, da se prekrijejo z omako.
  • 4. Dodajte dodatke po želji, če želite, ter premešajte. Nadevajte na krožnike, posujte z ostružki parmezana in preostalo baziliko ter po želji pokapljajte z ekstra deviškim olivnim oljem.

Sorodni recepti

Poglej vse