Špageti s surovo paradižnikovo omako
Recept je iz: Silvia Colloca
Če želite pričarati pravo italijansko vzdušje v svoji kuhinji, ste na pravem mestu. Silvia Colloca, priznana italijanska kuharica nam je pripravila preproste in okusne recepte, ki jih lahko pripravite tudi vi. Postanite mojster italijanske kuhinje še danes!
sestavine
- 400 g špagetov
- 800 g paradižnikov roma ali v grozdu (ali San Marzano), grobo nasekljanih
- sol in beli ali črni poper
- 80 ml ekstra deviškega olivnega olja, plus za pokapanje (po želji)
- 35 g sveže naribanega parmezana, plus ostružki za okrasitev
- 2 pesti listov bazilike
- DODATKI PO ŽELJI:
- pest rukole, natrgane
- male kroglice mocarele, natrgane
- nasekljani inčuni
- naribana lupina limone
- 1 žlica pesta
Priprava
- 1. Veliko kozico slane vode zavrite. Dodajte špagete in premešajte, da se špageti ločijo. Kuhajte in občasno premešajte, da se skuhajo al dente (približno 1 minuto manj, kot piše na embalaži).
- 2. Vmes za omako paradižnike dajte v veliko skledo. Začinite jih s soljo in poprom, dodajte olivno olje, nariban parmezan in 1–2 pesti bazilike.
- 3. Ko so testenine kuhane, jih vzemite ven z vilicami in prestavite v skledo z omako z malo vode, v kateri so se kuhale. Lahko jih odcedite in prihranite 2–3 žlice vode za omako. Dobro premešajte, da se prekrijejo z omako.
- 4. Dodajte dodatke po želji, če želite, ter premešajte. Nadevajte na krožnike, posujte z ostružki parmezana in preostalo baziliko ter po želji pokapljajte z ekstra deviškim olivnim oljem.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kasia Vermaire
Kitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci
Recepti Michela Chiappa
Sveže žafranove testenine s školjkami in kozicami
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Donal Skehan
Testenine s kozicami in pil pilom
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Donal Skehan
Testenine z grahom
Recepti Donal Skehan
Testenine z mesnimi kroglicami
Recepti Mark Moriarty
Testenine z belim svinjskim ragujem
Recepti Antonio in Gennaro
Bucatini all'Amatriciana – Testenine s čilijem, slanino in paradižnikovo omako
Recepti Antonio in Gennaro
Testenine „svileni robčki“ s pestom