Siciljanski limonin in pomarančni sladki kruh

1. Za testo damo moko, sol, sladkor, kvas, mleko, jajca in maslo v multipraktik z nastavkom za testo.

Tri minute mešamo pri nizki hitrosti, nato nastavimo srednjo hitrost za pet minut, da iz mešanice nastane mehko testo. če nimamo multipraktika, sestavine pomešamo ročno in mesimo na rahlo pomokanem pultu, dokler ne dobimo mehkega prožnega testa.

2. Testo položimo v čisto skledo, pokrijemo in pustimo, da vzhaja eno uro.

3. Za citrusno mešanico pomešamo lupine citrusov s popečenimi mandlji, mešanimi kandiranimi lupinami, suhimi brusnicami in limoninim sokom.

4. Citrusno mešanico dodamo testu in jo z rokami umešamo v testo.

5. Namastimo 23-cm okrogli tortni model z zaponko.

6. Testo oblikujemo v kepo in ga položimo v pripravljen model.

7. Pokrijemo ga ali damo v veliko plastično vrečko ter pustimo vzhajati tri ure ali dokler testo ne doseže vrha roba modla.

8. Pečico segrejemo na 200 °C/plin 6 (v pečici z ventilatorjem) in kruh pečemo na srednji rešetki 20 minut.

9. Za premaz v skledi pomešamo beljake, sladkor in mlete mandlje, da dobimo pasto.

10. Po 20 minutah peke kruh vzamemo iz pečice in ga po vrhu premažemo s pasto. Potresemo z mandljevimi lističi in še nekaj sladkorja.

11. Temperaturo pečice zmanjšamo na 180 °C/plin 4 in kruh vrnemo vanjo za še 20 minut. Če proti koncu peke začne rjaveti, ga na rahlo pokrijemo s folijo.

12. Kruh vzamemo iz pečice in pustimo, da se hladi v modlu 10 minut. Nato model razpremo. Kruh vzamemo iz modla in ga pustimo na mrežici, da se povsem ohladi.

sestavine

  • Testo400 g bele moke 7 g soli 40 g sladkorja 10 g instantnega kvasa 120 ml mleka 4 rahlo razžvrkljana jajca iz proste reje 100 g zmehčanega maslaPasta2 beljaka 25 g sladkorja 25 g mletih mandljevCitrusna mešanica2 limoni (za lupino) 1 pomaranča le fino naribana lupina 100 g popečenih mandljevih lističev 100 g mešane kandirane lupine 100 g suhih brusnic 0.5 sok limoneZa peko50 g mandljevih lističev sladkor za posipanje

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse