Paul Holywood

Paul Holywood

Bio

Paul Hollywood se je učil kiparstva, preden ga je njegov oče pekar uspel prepričati, da se je pridružil družinskemu podjetju.

Paul je delal kot glavni pekar v nekaterih najprestižnejših hotelih, kot so Cleveland, Chester Grosvener in Dorchester in si gradil svoj ugled inovatorja in enega najboljših strokovnjakov v državi.

Ker dela v različnih hotelih, mu to omogoča potovanja po državah, kot so Ciper, Egipt in Jordanija, v katerih se nauči različnih starodavnih tehnik priprave kruha.
Po vrnitvi v Anglijo je Paul ustanovil svoje podjetje - pekarno z ročno izdelanim kruhom. 

Paul je televizijsko kariero začel kot sovoditelj leta 2002 na kanalih Carlton Food Network in Taste. Paul je sodil na kulinaričnih tekmovanjih The Great British Bake Off in Bake Off.

Maja 2013 je bil Paul tudi sodnik v ameriški izdaji Bake Off, ki oddaja na CBS. Ima tudi svojo televizijsko oddajo z naslovom "recepti za kruh Paul Hollywood" (Paul Hollywood Kruh). 

Leta 2005 je Paul izdal svojo uspešnico "100 odličnih kruhov". Knjiga je prevedena v sedem jezikov in je izšla v več kot 10 državah. Njegova druga knjiga "Kako peči" je izšla poleti 2012 in se hitro uvrstila med uspešnice. Njegova tretja knjiga Paul Hollywood Bread Recipes je izšla leta 2013, po kateri je vila posneta tudi televizijska oddaja. Paul je v naslednjih letih izdal še dve knjigi - britanski Pekarsko peko Paul Hollywood in The Weekend Baker.

Paul sodeluje tudi z revijami o hrani, reviji Olive, reviji Waitrose, pisal pa je tudi za revijo The Observer in The Daily Mail. Od leta 2013 je pisal kolumno v The Telegraph.

Paul Hollywood se je leta 2014 odpravil na prvo turnejo po Veliki Britaniji z nastopi v živo, ki vključujejo peko kruha in veliko zabave.

Recepti