Paul Holywood

Paul Holywood

Paul Hollywood se je učil kiparstva, preden ga je njegov oče pekar uspel prepričati, da se je pridružil družinskemu podjetju.

Paul je delal kot glavni pekar v nekaterih najprestižnejših hotelih, kot so Cleveland, Chester Grosvener in Dorchester in si gradil svoj ugled inovatorja in enega najboljših strokovnjakov v državi.

Ker dela v različnih hotelih, mu to omogoča potovanja po državah, kot so Ciper, Egipt in Jordanija, v katerih se nauči različnih starodavnih tehnik priprave kruha.
Po vrnitvi v Anglijo je Paul ustanovil svoje podjetje - pekarno z ročno izdelanim kruhom. 

Paul je televizijsko kariero začel kot sovoditelj leta 2002 na kanalih Carlton Food Network in Taste. Paul je sodil na kulinaričnih tekmovanjih The Great British Bake Off in Bake Off.

Maja 2013 je bil Paul tudi sodnik v ameriški izdaji Bake Off, ki oddaja na CBS. Ima tudi svojo televizijsko oddajo z naslovom "recepti za kruh Paul Hollywood" (Paul Hollywood Kruh). 

Leta 2005 je Paul izdal svojo uspešnico "100 odličnih kruhov". Knjiga je prevedena v sedem jezikov in je izšla v več kot 10 državah. Njegova druga knjiga "Kako peči" je izšla poleti 2012 in se hitro uvrstila med uspešnice. Njegova tretja knjiga Paul Hollywood Bread Recipes je izšla leta 2013, po kateri je vila posneta tudi televizijska oddaja. Paul je v naslednjih letih izdal še dve knjigi - britanski Pekarsko peko Paul Hollywood in The Weekend Baker.

Paul sodeluje tudi z revijami o hrani, reviji Olive, reviji Waitrose, pisal pa je tudi za revijo The Observer in The Daily Mail. Od leta 2013 je pisal kolumno v The Telegraph.

Paul Hollywood se je leta 2014 odpravil na prvo turnejo po Veliki Britaniji z nastopi v živo, ki vključujejo peko kruha in veliko zabave.

  • Piškoti z vročo pomako mochaRecepti
    Piškoti z vročo pomako mocha

    1. Pečico segrejemo na 160 °C/plin 3 (ne uporabimo ventilatorja). 2. V skledi pomešamo moko, pecilni prašek in sladkor ter počasi dodajamo jajca, da dobimo testo. 3. Za piškote s pistacijami in...

  • Siciljanski limonin in pomarančni sladki kruhRecepti
    Siciljanski limonin in pomarančni sladki kruh

    1. Za testo damo moko, sol, sladkor, kvas, mleko, jajca in maslo v multipraktik z nastavkom za testo. Tri minute mešamo pri nizki hitrosti, nato nastavimo srednjo hitrost za pet minut, da iz meša...

  • Kruh s temnim pivomRecepti
    Kruh s temnim pivom

    Priprava 1. Pečico segrejemo na 230 °C/plin 8 in naoljimo pekač za kruh z rastlinskim oljem. 2. V veliko skledo damo navadno moko, jedilno sodo in sol. Umešamo polnozrnato moko in sladkor. 3. Vl...

  • Domači česnov kruhRecepti
    Domači česnov kruh

    1. Za francoske štruce damo moko, sol, kvas, oljčno olje in večino vode v multipraktik z nastavkom za testo. Poskrbimo, da sol in kvas nista v stiku, dokler ne začnemo mešati. 2. Mešati začnemo p...