Priprava

  1. Melono olupite in odstranite semena. Narežite jo na tanko, rezine morajo biti podobne rezinam ribe.
  2. V veliki skledi zmešajte sladkor, sol in kis.
  3. Dodajte melono in nežno premešajte. Paradižničke narežite na štiri in primešajte k meloni.
  4. Z nožem pod kotom narežite tanke rezine ribe.
  5. Za preliv v skledi zmešajte sojino omako, belo pasto miso, sezamovo olje in 3 žlice tekočine od melone. Pasta miso bo preliv rahlo zgostila.

sestavine

Okisana melona

  • ¼  melone
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica soli
  • 3 žlice kisa iz riževega vina
  • 4 paradižnički

 

  • 300g ribjega fileja brez kože

 

Preliv

  • 1 žlica sojine omake
  • ½ žličke bele paste miso
  • ½ žličke sezamovega olja

 

Serviranje

  • 6 listov šisa
  • mlada kreša

Sorodni recepti