Sashimi z okisano melono

sestavine

  • Okisana melona
  • ¼  melone
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica soli
  • 3 žlice kisa iz riževega vina
  • 4 paradižnički
  • 300g ribjega fileja brez kože
  • Preliv
  • 1 žlica sojine omake
  • ½ žličke bele paste miso
  • ½ žličke sezamovega olja
  • Serviranje
  • 6 listov šisa
  • mlada kreša

Priprava

  • Melono olupite in odstranite semena. Narežite jo na tanko, rezine morajo biti podobne rezinam ribe.
  • V veliki skledi zmešajte sladkor, sol in kis.
  • Dodajte melono in nežno premešajte. Paradižničke narežite na štiri in primešajte k meloni.
  • Z nožem pod kotom narežite tanke rezine ribe.
  • Za preliv v skledi zmešajte sojino omako, belo pasto miso, sezamovo olje in 3 žlice tekočine od melone. Pasta miso bo preliv rahlo zgostila.

Sorodni recepti

Poglej vse