Sashimi z okisano melono
Recept je iz: Justine Schofield
Sashimi z okisano melono
sestavine
- Okisana melona
- ¼ melone
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica soli
- 3 žlice kisa iz riževega vina
- 4 paradižnički
- 300g ribjega fileja brez kože
- Preliv
- 1 žlica sojine omake
- ½ žličke bele paste miso
- ½ žličke sezamovega olja
- Serviranje
- 6 listov šisa
- mlada kreša
Priprava
- Melono olupite in odstranite semena. Narežite jo na tanko, rezine morajo biti podobne rezinam ribe.
- V veliki skledi zmešajte sladkor, sol in kis.
- Dodajte melono in nežno premešajte. Paradižničke narežite na štiri in primešajte k meloni.
- Z nožem pod kotom narežite tanke rezine ribe.
- Za preliv v skledi zmešajte sojino omako, belo pasto miso, sezamovo olje in 3 žlice tekočine od melone. Pasta miso bo preliv rahlo zgostila.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače