Portugalska pomarančna rulada

Dodatne potrebščine: pekač z visokim robom, 30 x 45 cm

sestavine

  • 3 pomaranče
  • 180 g masla
  • 12 jajc
  • 525 g nerafiniranega sladkorja
  • 3 žlice moke
  • 8 žlic kokosove moke
  • 4 žlice pomarančne marmelade
  • nekaj listov mete

Priprava

  • Pečico segrej na 175 °C.
  • Naribaj lupino dveh pomaranč. Stopi maslo. V skledo daj maslo, jajca, naribano pomarančno lupino in sok dveh pomaranč, sladkor in moko. Zmešaj v gladko zmes.
  • Pekač z visokim robom obloži s papirjem za peko in vanj vlij zmes. Biskvit peci približno 20 minut do zlatorjave barve.
  • V suhi ponvi praži kokosovo moko približno 3 minute do zlatorjave barve.
  • Na kuhinjsko ploščo položi čisto kuhinjsko krpo. Čez biskvit daj list papirja za peko, da ga boste lahko dobro obrnili. Pekač z biskvitom obrni na kuhinjsko krpo.
  • V posodi segrej pomarančno marmelado z malo vode. Biskvit premaži z marmelado.
  • Po biskvitu potresi malo kokosove moke in ga zvij. Biskvit potresi s preostankom kokosa. Preostalo pomarančo nareži na rezine z olupkom vred. Rezine na eni strani prereži do polovice in jih postavi na rulado. Rulado okrasi z listki mete.

Sorodni recepti

Poglej vse