Če želite pričarati pravo italijansko vzdušje v svoji kuhinji, ste na pravem mestu. Silvia Colloca, priznana italijanska kuharica nam je pripravila preproste in okusne recepte, ki jih lahko pripravite tudi vi. Postanite mojster italijanske kuhinje še danes!

sestavine

  • 400 g majhnih, ovalnih jajčevcev
  • 100 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • 2 žlici ekstra deviškega olivnega olja
  • 2 stroka česna, nasekljanega
  • 400 g vloženih ali nasekljanih paradižnikov
  • sol in sveže mlet črni poper
  • 400 g testenin (fusili, penne frigate ali rigatoni)
  • listi bazilike za okras
  • 150 g sveže naribane slane rikote

Priprava

  • 1. Pečico ogrejte na 200 stopinj.
  • 2. Jajčevce narežite s kožo na kocke, velike 2 cm.
  • 3. Dajte na pekač, obložen s peki papirjem.
  • 4. Pokapljajte s 1/2 olja, solite in poprajte ter pecite 35-40 minut, da se spečejo. Dajte na stran.
  • 5. Zagrejte preostalo olje v veliki ponvi z debelim dnom na srednjem ognju, dodajte česen in mešajte, da se ne prižge.
  • 6. Po 30 sekundah ali ko zadiši, a ne spremeni barve, dodajte paradižnik in 200 ml vode. Konzervo umijte z malo vode, da dobite ven ves paradižnik, in vse prilijte k sugu.
  • 7. Začinite s soljo in poprom in zavrite. Zmanjšajte ogenj, pokrite in počasi kuhajte 30–40 minut, da se zgosti.
  • 8. Dodajte pečene jajčevce.
  • 9. Lonec slane vode zavrite, dodajte testenine in premešajte. Kuhajte do skoraj al dente (približno 1 minuto manj, kot piše na embalaži).
  • 10. S primerno žlico testenine premaknite v omako z malo vode, v kateri so se kuhale in dobro premešajte.
  • 11. Razdelite na porcije, dodajte baziliko in slano rikoto.

Sorodni recepti

Poglej vse