Panirani mango s čokoladno peno

Priprava:

1. Za čokoladno peno čokolado nalomimo ali narežemo in stopimo na vodni kopeli.

2. Trdi del limonske trave olupimo in jo drobno narežemo. Pekočo papriko razrežemo, odstranimo semena in drobno narežemo.

3. V skledo zlijemo 100 ml smetane in dodamo narezano limonsko travo ter papriko. Mešanico segrevamo pet minut na rahlem ognju.

4. Toplo smetano precedimo nad skledo s stopljeno čokolado. Mešamo z lopatko, dokler ne dobimo homogene in gladke zmesi.

5. Preostalo smetano z mešalnikom stepemo do gostote jogurta. Čokoladni mešanici dodamo malo stepene smetane in znova premešamo. Čokoladno peno zlijemo v dresirno vrečko z gladkim nastavkom in pustimo v hladilniku eno uro.

6. Mango tanko olupimo tako, da lupino najprej odrežemo na spodnjem in zgornjem delu, da ga lahko držimo pokonci. Narežemo štiri debele rezine. Preostali mango damo v mešalnik. Začinimo z belim poprom, s cimetom in kardamomom. Izcedimo sok limete in pasiramo. Če je potrebno, dodamo malo vode.

7. Za zmes za paniranje najprej stepemo beljak. V skledo stresemo kokosovo moko, v drugo pa

navadno moko. V ponvi segrejemo prst olja do 180 stopinj. Mango najprej povaljamo v moki, nato v beljaku, na koncu pa v kokosovi moki.  Mango cvremo na obeh straneh, dokler ne pozlati. Vzamemo ga ven in položimo na krožnik, obložen s papirjem za peko.

8. Na velik plitev krožnik narišemo kačo iz čokoladne pene. Ob strani iz vrečke iztisnemo štiri kepe pene. Dodamo tudi dve žlici mangovega pireja. Pekočo papriko drobno narežemo in

z njo potresemo krožnik. Okrasimo z listi mete. Rezine manga razpolovimo in jih zložimo na krožnik.

 

sestavine

  • Za čokoladno peno250 ml sladke smetane 1 stebelce limonske trave 160 g temne čokolade 1 majhna rdeča pekoča paprikaZa mango2 manga 1 ščepec belega popra 1 ščepec cimeta 1 ščepec kardamoma sok ene limete 1 beljak 100 g moke 100 g kokosove moke olje

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse