Mousse iz jedilne čokolade, likerja in svežih pomaranč
Recept je iz: Gabriele Sponza

Priprava:
1. Nad kipečo vodo postavimo skledo in vanjo položimo čokolado.
2. Dodamo liker in čokolado počasi stopimo.
3. Dodamo rumenjake in pomešamo ter umaknemo čokolado s pare.
4. Stepeni smetani dodamo kakav v prahu in zmešamo.
5. Počasi ju umešamo v čokolado z likerjem.
6. Mešanico prelijemo v servirne posode in jih položimo v hladilnik.
7. Pomaranče narežemo na koščke, nanje prelijemo čokoladni mousse in postrežemo.
sestavine
- 140 g jedilne čokolade 4 žlice likerja Grand Marnier 4 rumenjaki 4 žlice kakava v prahu 2 pomaranči 185 ml stepene smetane
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem