Mlečni puding z vrtnicami in breskvami

Tretjino mleka premešamo s koruznim škrobom in mešamo, da se škrob razpusti.
Preostalo mleko skupaj s smetano segrejemo v kozici na majhnem ognju.
Med stalnim mešanjem z metlico počasi vlivamo mleko s škrobom.
Kuhanega še toplega prelijemo v steklene posodice.
V vročo ponev vsujemo sladkor in narezane breskve. Obrnemo jih z lupino navzgor. Ko se sladkor začne topiti, obrnemo breskve z lupino navzdol.
V ponev vlijemo vodo z žličko rožne vode in ščepom cvetnih listkov vrtnic.
Karamelizirane breskve dodamo na strjeni puding in postrežemo.
sestavine
- Sestavine500 ml polnomastnega mleka 60 g koruznega škroba 0.25 skodelice goste sladke smetane 30 g sipkega sladkorja 3 breskve 1 žlička rožne vode suhi cvetni listki vrtnic
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem