Opis
Priprava
Tretjino mleka premešamo s koruznim škrobom in mešamo, da se škrob razpusti.
Preostalo mleko skupaj s smetano segrejemo v kozici na majhnem ognju.
Med stalnim mešanjem z metlico počasi vlivamo mleko s škrobom.
Kuhanega še toplega prelijemo v steklene posodice.
V vročo ponev vsujemo sladkor in narezane breskve. Obrnemo jih z lupino navzgor. Ko se sladkor začne topiti, obrnemo breskve z lupino navzdol.
V ponev vlijemo vodo z žličko rožne vode in ščepom cvetnih listkov vrtnic.
Karamelizirane breskve dodamo na strjeni puding in postrežemo.
sestavine
Sestavine
- 500 ml polnomastnega mleka
- 60 g koruznega škroba
- 0.25 skodelice goste sladke smetane
- 30 g sipkega sladkorja
- 3 breskve
- 1 žlička rožne vode
- suhi cvetni listki vrtnic