Mlečni puding z vrtnicami in breskvami
Priprava

Tretjino mleka premešamo s koruznim škrobom in mešamo, da se škrob razpusti.

Preostalo mleko skupaj s smetano segrejemo v kozici na majhnem ognju.

Med stalnim mešanjem z metlico počasi vlivamo mleko s škrobom.

Kuhanega še toplega prelijemo v steklene posodice.

V vročo ponev vsujemo sladkor in narezane breskve. Obrnemo jih z lupino navzgor. Ko se sladkor začne topiti, obrnemo breskve z lupino navzdol.

V ponev vlijemo vodo z žličko rožne vode in ščepom cvetnih listkov vrtnic.

Karamelizirane breskve dodamo na strjeni puding in postrežemo.

sestavine

  • Sestavine500 ml polnomastnega mleka 60 g koruznega škroba 0.25 skodelice goste sladke smetane 30 g sipkega sladkorja 3 breskve 1 žlička rožne vode suhi cvetni listki vrtnic

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse