• Piščančji KeşkekRecepti
    Piščančji Keşkek

    Keskek je turška in armenska obredna jed, prav ta recept pa je za keskek iz rodopskih gora. Najprej piščanca skuhamo in meso drobno natrgamo. Potem v piščančji juhi skuhamo pšenico, dokler ne postane...

  • Turška juha iz rdeče lečeRecepti
    Turška juha iz rdeče leče

    Juho iz rdeče leče pripravimo zelo hitro - v kuhalniku ali loncu, poleg tega pa je zelo okusna in hranljiva. Za turško juho iz rdeče leče je značilno, da jo pred postrežbo spasiramo.

  • Goveja juhaRecepti
    Goveja juha

    To je recept za turško juho iz govejega bočnika. Meso dobro skuhamo, potem pa juho precedimo in zgostimo z maslom, moko in svežim mlekom. Okusna hranljiva juha!

  • Poročni pilav (perde pilavi)Recepti
    Poročni pilav (perde pilavi)

    Ta jed, ki izvira iz jugovzhodne Turčije, se običajno jé na porokah in predstavlja gradnjo novega skupnega doma. Tako kot večina prazničnih jedi, ki si jih družine in skupnosti delijo med seboj, tudi...

  • JAGNJEČJI KOTLETI Z METO, ČILIJEM IN ZLATIM KROMPIRJEMRecepti
    JAGNJEČJI KOTLETI Z METO, ČILIJEM IN ZLATIM KROMPIRJEM

    Priprava Polovičke mladega krompirja skuhajte na pari.   Vzemite dovolj velik krožnik, da bodo gor vsi kotleti in se ne bodo prekrivali. Prelijte jih z oljčnim oljem in potresite s čilijem,...

  • Kruh z žitiRecepti
    Kruh z žiti

    Priprava: 3 jaja ubijemo v večjo skledo. Dodamo rjavi sladkor in stepemo z metlico. Dodamo 1,5 skodelice jogurta in stepemo. V drugo skledo vsujemo moko iz sedmih žit, dodamo sodo bikarbono in pr...

  • Menemen iz pečice s popečenimi jajčevciRecepti
    Menemen iz pečice s popečenimi jajčevci

    Priprava:   V globlji lonec vlijemo vodo in jo zavremo. Na spodnjem delu paradižnika zarežemo v obliki križa. Rdeči papriki odstranimo peclje, jo vzdolžno prerežemo, odstranimo semena in gro...

  • Zelenjavna fritataRecepti
    Zelenjavna fritata

    Priprava: V globoko posodo damo čisto kuhinjsko krpo in jo razgrnemo tako, da robovi visijo iz nje. Neolupljeno bučko naribamo na krpo v posodi. Tudi olupljeni krompir, čebulo in bučo naribamo n...