Turška
Spodaj si poglej vse naše recepte
ReceptiPiščančji Keşkek
Keskek je turška in armenska obredna jed, prav ta recept pa je za keskek iz rodopskih gora. Najprej piščanca skuhamo in meso drobno natrgamo. Potem v piščančji juhi skuhamo pšenico, dokler ne postane...
ReceptiTurška juha iz rdeče leče
Juho iz rdeče leče pripravimo zelo hitro - v kuhalniku ali loncu, poleg tega pa je zelo okusna in hranljiva. Za turško juho iz rdeče leče je značilno, da jo pred postrežbo spasiramo.
ReceptiGoveja juha
To je recept za turško juho iz govejega bočnika. Meso dobro skuhamo, potem pa juho precedimo in zgostimo z maslom, moko in svežim mlekom. Okusna hranljiva juha!
ReceptiPoročni pilav (perde pilavi)
Ta jed, ki izvira iz jugovzhodne Turčije, se običajno jé na porokah in predstavlja gradnjo novega skupnega doma. Tako kot večina prazničnih jedi, ki si jih družine in skupnosti delijo med seboj, tudi...
ReceptiJAGNJEČJI KOTLETI Z METO, ČILIJEM IN ZLATIM KROMPIRJEM
Priprava Polovičke mladega krompirja skuhajte na pari. Vzemite dovolj velik krožnik, da bodo gor vsi kotleti in se ne bodo prekrivali. Prelijte jih z oljčnim oljem in potresite s čilijem,...
ReceptiKruh z žiti
Priprava: 3 jaja ubijemo v večjo skledo. Dodamo rjavi sladkor in stepemo z metlico. Dodamo 1,5 skodelice jogurta in stepemo. V drugo skledo vsujemo moko iz sedmih žit, dodamo sodo bikarbono in pr...
ReceptiMenemen iz pečice s popečenimi jajčevci
Priprava: V globlji lonec vlijemo vodo in jo zavremo. Na spodnjem delu paradižnika zarežemo v obliki križa. Rdeči papriki odstranimo peclje, jo vzdolžno prerežemo, odstranimo semena in gro...
ReceptiZelenjavna fritata
Priprava: V globoko posodo damo čisto kuhinjsko krpo in jo razgrnemo tako, da robovi visijo iz nje. Neolupljeno bučko naribamo na krpo v posodi. Tudi olupljeni krompir, čebulo in bučo naribamo n...