Mafin s klobaso in jajcem
Recept je iz: Mark Moriarty
Mafin s klobaso in jajcem
sestavine
- 200 g navadne moke
- ½ vrečke kvasa (4 g)
- 140 g mleka
- 25 g mehkega masla
- 10 g sladkorja v prahu
- 3 g soli
- 100 g mlete svinjine
- 50 g mesa iz klobase (meso vzemite iz svoje najljubše klobase)
- 5 g soli
- 1 žlička suhega rožmarina
- 4 jajca
- 4 rezine sira
Priprava
- Rahlo segrejte mleko in vanj stresite kvas, pustite, da se aktivira.
- Zmešajte moko, sladkor, sol in maslo, dodajte mleko s kvasom. Gnetite pet minut, da dobite mehko in lepljivo testo. Oblikujte v hlebček in dajte v namaščeno posodo. Pustite vzhajati na toplem 45 minut.
- Ko testo postane dvakrat večje, ga dajte na pomokano površino in razvaljajte na centimeter ali dva. Izrežite kroge in jih preložite na pekač, posut z moko ali pšeničnim zdrobom. Pokrijte s krpo in ponovno pustite vzhajati približno 45 minut.
- Pečico segrejte na 160 stopinj.
- Teflonsko ponev segrejte na nizkem ognju in pecite mafine 4 minute na vsaki strani. Ponev naj bo pokrita.
- Zmešajte mleto svinjino, meso iz klobase, sol in rožmarin. Oblikujte tanke polpete, debele približno 2 cm. Popecite v ponvi z obeh strani.
- Jajca specite v obročku, da obdržijo okroglo obliko. Ko beljak zakrkne, obrnite in pecite še minuto.
- Mafine prerežite na dva dela, popecite. Potem naredite sendviče s polpeti, sirom in jajcem. Takoj postrezite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO