Mafin s klobaso in jajcem

sestavine

  • 200 g navadne moke
  • ½ vrečke kvasa (4 g)
  • 140 g mleka
  • 25 g mehkega masla
  • 10 g sladkorja v prahu
  • 3 g soli
  • 100 g mlete svinjine
  • 50 g mesa iz klobase (meso vzemite iz svoje najljubše klobase)
  • 5 g soli
  • 1 žlička suhega rožmarina
  • 4 jajca
  • 4 rezine sira

Priprava

  • Rahlo segrejte mleko in vanj stresite kvas, pustite, da se aktivira.
  • Zmešajte moko, sladkor, sol in maslo, dodajte mleko s kvasom. Gnetite pet minut, da dobite mehko in lepljivo testo. Oblikujte v hlebček in dajte v namaščeno posodo. Pustite vzhajati na toplem 45 minut.
  • Ko testo postane dvakrat večje, ga dajte na pomokano površino in razvaljajte na centimeter ali dva. Izrežite kroge in jih preložite na pekač, posut z moko ali pšeničnim zdrobom. Pokrijte s krpo in ponovno pustite vzhajati približno 45 minut.
  • Pečico segrejte na 160 stopinj.
  • Teflonsko ponev segrejte na nizkem ognju in pecite mafine 4 minute na vsaki strani. Ponev naj bo pokrita.
  • Zmešajte mleto svinjino, meso iz klobase, sol in rožmarin. Oblikujte tanke polpete, debele približno 2 cm. Popecite v ponvi z obeh strani.
  • Jajca specite v obročku, da obdržijo okroglo obliko. Ko beljak zakrkne, obrnite in pecite še minuto.
  • Mafine prerežite na dva dela, popecite. Potem naredite sendviče s polpeti, sirom in jajcem. Takoj postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse