Koktajl z rakci
Recept je iz: Mark Moriarty
Koktajl z rakci
sestavine
- 300 g rakcev, olupljenih in surovih
- 1 solatni srček
- ½ glave ledenke
- 4 rezine limone
- 2 rumenjaka
- 1 JŽ gorčice
- 1 JŽ belega vinskega kisa
- 1 JŽ worcestrske omake
- 1 JŽ tabasca
- 300 ml olja
- 3 JŽ kečapa
- kajenski poper po okusu
- nasekljan drobnjak
Priprava
- Kozico vode dajte na ogenj, solite in zavrite.
- Olupljene rakce kuhajte 1 minuto, odstranite in ohladite v hladilniku.
- Za omako rumenjak, gorčico, kis, worcestrsko omako in tabasco dajte v blender in naredite pasto ter počasi dodajajte olje, da nastane gosta majoneza.
- Vmešajte kečap in začinite po okusu s soljo in limonovim sokom.
- Rakce nežno prelijte z omako in premešajte, a omake ne sme biti preveč.
- Narežite ledenko na tanko, solite, poprajte in dodajte limonov sok ter položite v kozarec.
- Liste solatnega srčka položite ob rob kozarca, praznino pa napolnite z rakci. Posujte s kajenskim poprom in drobnjakom ter okrasite z rezino limone.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače