Koktajl z rakci

sestavine

  • 300 g rakcev, olupljenih in surovih
  • 1 solatni srček
  • ½ glave ledenke
  • 4 rezine limone
  • 2 rumenjaka
  • 1 JŽ gorčice
  • 1 JŽ belega vinskega kisa
  • 1 JŽ worcestrske omake
  • 1 JŽ tabasca
  • 300 ml olja
  • 3 JŽ kečapa
  • kajenski poper po okusu
  • nasekljan drobnjak

Priprava

  • Kozico vode dajte na ogenj, solite in zavrite.
  • Olupljene rakce kuhajte 1 minuto, odstranite in ohladite v hladilniku.
  • Za omako rumenjak, gorčico, kis, worcestrsko omako in tabasco dajte v blender in naredite pasto ter počasi dodajajte olje, da nastane gosta majoneza.
  • Vmešajte kečap in začinite po okusu s soljo in limonovim sokom.
  • Rakce nežno prelijte z omako in premešajte, a omake ne sme biti preveč.
  • Narežite ledenko na tanko, solite, poprajte in dodajte limonov sok ter položite v kozarec.
  • Liste solatnega srčka položite ob rob kozarca, praznino pa napolnite z rakci. Posujte s kajenskim poprom in drobnjakom ter okrasite z rezino limone.

Sorodni recepti

Poglej vse