Kokosov žele z mangom

Način priprave:

1. V skledo damo toplo vodo in jo potresemo z želatino. Premešamo.

2. V kozici segrejemo kokosovo smetano skupaj s sladkorjem v prahu, z izvlečkom vanilje in limonovim sokom. Zmes mešamo in zavremo. Dodamo želatino in mešamo približno minuto. Kozico odstavimo z ognja.

3. Kozarce za 125 ml namažemo z oljem. Vanje prelijemo kokosovo zmes in pustimo, da počiva v hladilniku približno 4 ure.

4. Kokosov žele zvrnemo v sklede in postrežemo s pol zrelega manga in pol limete. 

sestavine

  • 2 žlici tople vode 1 žlička želatine v prahu 500 ml kokosove smetane 55 g sladkorja v prahu 2 žlički limonovega soka 0.5 žličke vanilijevega ekstrakta 1 mango 1 limeta

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse