Kari s tunom
Recept je iz: Peter Kuruvita
Kari s tunom
sestavine
- 2 žlici karija v prahu
- 2 lista salam (glej opombo)
- 2 kg svežega tuna, narezanega na kocke
- 500 ml (2 skodelici) kokosove kreme
- Sol in poper
- Riž, kuhan nad paro
- Pasta
- 6 rdečih tajskih čilijev
- 2 koščka sveže kurkume, olupljena
- 8 šalotk
- 10 oreščkov kukui
- 6 strokov česna
- 3cm košček galangala, olupljen
- 1 vejica limonine trave, zmečkana
- 375ml (1 ½ skodelice) palminega olja
Priprava
- Za pripravo paste dajte v multipraktik vse sestavine in 250 ml (1 skodelico) palminega olja ter zmešajte v gladko pasto.
- Preostalo palmino olje segrejte v voku na velikem ognju. Dodajte pasto in pražite približno 5 minut oziroma toliko časa, da zadiši. Dodajte kari v prahu, lista salam in tuna ter nežno premešajte. Pazite, da tun ne razpade.
- Dodajte kokosovo kremo, začinite po okusu in pustite, da zavre. Na majhnem ognju kuhljajte približno 5 minut, nato odstranite s štedilnika in pustite stati 30 minut. Postrezite z rižem, kuhanim nad paro.
- Opomba: Listi salam so indonezijski lovorovi listi. Namesto njih lahko uporabite liste karija ali lovor.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami