Kari s tunom

sestavine

  • 2 žlici karija v prahu
  • 2 lista salam (glej opombo)
  • 2 kg svežega tuna, narezanega na kocke
  • 500 ml (2 skodelici) kokosove kreme
  • Sol in poper
  • Riž, kuhan nad paro
  • Pasta
  • 6 rdečih tajskih čilijev
  • 2 koščka sveže kurkume, olupljena
  • 8 šalotk
  • 10 oreščkov kukui
  • 6 strokov česna
  • 3cm košček galangala, olupljen
  • 1 vejica limonine trave, zmečkana
  • 375ml (1 ½ skodelice) palminega olja

Priprava

  • Za pripravo paste dajte v multipraktik vse sestavine in 250 ml (1 skodelico) palminega olja ter zmešajte v gladko pasto.
  • Preostalo palmino olje segrejte v voku na velikem ognju. Dodajte pasto in pražite približno 5 minut oziroma toliko časa, da zadiši. Dodajte kari v prahu, lista salam in tuna ter nežno premešajte. Pazite, da tun ne razpade.
  • Dodajte kokosovo kremo, začinite po okusu in pustite, da zavre. Na majhnem ognju kuhljajte približno 5 minut, nato odstranite s štedilnika in pustite stati 30 minut. Postrezite z rižem, kuhanim nad paro.
  • Opomba: Listi salam so indonezijski lovorovi listi. Namesto njih lahko uporabite liste karija ali lovor.

Sorodni recepti

Poglej vse