Jezni piščanec

sestavine

  • 4 na kocke narezane piščančje prsi brez kože
  • 1 jedilna žlica sojine omake z manj soli
  • 2 jedilni žlici koruzne moke
  • 1 veliko jajce iz proste reje
  • 2 jedilni žlici sončničnega olja
  • 2 na tanko narezana rdeča čilija
  • 2 narezani papriki (1 rdeča, 1 zelena) brez semen
  • 2 srednje veliki bučki, narezani na paličice
  • Omaka:
  • 300 ml piščančje jušne osnove
  • 2 jedilni žlici sojine omake z manj soli
  • 4 jedilne žlice riževega kisa
  • 2 jedilni žlici paradižnikovega koncentrata
  • 1 jedilna žlica fino mletega sladkorja
  • 2 čajna žlička koruzne moke

Priprava

  • Kose piščanca v skledi zmešamo s sojino omako. V drugi skledi zmešamo koruzno moko in jajce, da dobimo maso.
  • V voku segrejemo olje. Piščanca pomočimo v maso in 4 do 5 minut pražimo na močnem ognju, da se zlato zapeče. Z luknjasto lopatko preložimo na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami.
  • V ponve dodamo čilije in papriko ter jih pražimo 3 do 4 minute, potem pa dodamo vse sestavine za omako razen koruzne moke. 5 minut pražimo na močnem ognju, potem pa 2 do 3 žlicam omake v skodelici primešamo preostalo koruzno moko, da dobimo gladko zmes. Prilijemo v ponev in kuhamo, dokler se omaka ne zgosti.
  • Piščanca položimo nazaj v ponev in kuhamo 2 do 3 minute, da se premaže z omako. Postrežemo v globokih krožnikih.
  • Bučne paličice na pari kuhamo 2 do 3 minute in jih razdelimo v štiri sklede. Postrežemo s kislo-pekočim piščancem.

Sorodni recepti

Poglej vse