Jezni piščanec
Recept je iz: Gino D'Acampo
Jezni piščanec
sestavine
- 4 na kocke narezane piščančje prsi brez kože
- 1 jedilna žlica sojine omake z manj soli
- 2 jedilni žlici koruzne moke
- 1 veliko jajce iz proste reje
- 2 jedilni žlici sončničnega olja
- 2 na tanko narezana rdeča čilija
- 2 narezani papriki (1 rdeča, 1 zelena) brez semen
- 2 srednje veliki bučki, narezani na paličice
- Omaka:
- 300 ml piščančje jušne osnove
- 2 jedilni žlici sojine omake z manj soli
- 4 jedilne žlice riževega kisa
- 2 jedilni žlici paradižnikovega koncentrata
- 1 jedilna žlica fino mletega sladkorja
- 2 čajna žlička koruzne moke
Priprava
- Kose piščanca v skledi zmešamo s sojino omako. V drugi skledi zmešamo koruzno moko in jajce, da dobimo maso.
- V voku segrejemo olje. Piščanca pomočimo v maso in 4 do 5 minut pražimo na močnem ognju, da se zlato zapeče. Z luknjasto lopatko preložimo na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami.
- V ponve dodamo čilije in papriko ter jih pražimo 3 do 4 minute, potem pa dodamo vse sestavine za omako razen koruzne moke. 5 minut pražimo na močnem ognju, potem pa 2 do 3 žlicam omake v skodelici primešamo preostalo koruzno moko, da dobimo gladko zmes. Prilijemo v ponev in kuhamo, dokler se omaka ne zgosti.
- Piščanca položimo nazaj v ponev in kuhamo 2 do 3 minute, da se premaže z omako. Postrežemo v globokih krožnikih.
- Bučne paličice na pari kuhamo 2 do 3 minute in jih razdelimo v štiri sklede. Postrežemo s kislo-pekočim piščancem.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO