Gino D'Acampo

Gino D'Acampo

Bio

Gino se je rodil v številni družini v Neaplju v južni Italiji. Odraščal je s tradicionalno italijansko hrano - preprostimi recepti iz svežega in zdravega sadja, zelenjave, rib in mesa.

"Moj ded je dejal, da so najboljši recepti sestavljeni iz malo sestavin, ključno pa je, da so sestavine okusne in kakovostne, saj le tako lahko do izraza pride pravi, edinstven okus."

 Ko je bil star 11 let je prvič vstopil v restavracijo svojega dedka Ciroja in takrat je spoznal, da je kulinarika njegovo poslanstvo. Po diplomi na Fakulteti za gostinstvo v Luigi de Medici je 19-letni Gino odšel v London, da bi delal v The Orchard v Hampsteadu in kasneje v Cambio v Surreyju.

Gino je avtor več kulinaričnih uspešnic, med drugim "Fantastico!", "Ginova testenina", "Italijansko pečenje doma", "Ginov italijanski pobeg". Zadnjo knjigo spremlja tudi televizijska oddaja - "V Italiji z Gino D'Acampo ", ki pripoveduje o italijanski hrani in mestih.

Gino ima tudi več restavracij. Bolj priložnostno, My Pasta Bar, ki ponuja lahkotno in hitro hrano, se nahaja v središču Londona. Restavracije za Ginovo fantastično italijansko hrano - "Gino D'Acampo - Moja restavracija" - se lahko odprejo v Manchestru, Leedsu in na metroški postaji Juston v Londonu. 

Gino je poročen z Jessico, s katero imata tri otroke - Luciano, Rocco in Mia.

Recepti