Jajčevci v oljčnem olju

sestavine

  • -  6 srednje velikih jajčevcev
  • -  česen; 2 stroka za 3 jajčevce
  • -  oljčno olje
  • -  peteršilj

Priprava

  • Jajčevce narežite na kolobarje.
  • V ponve vlijte veliko oljčnega olja.
  • Segrejte oljčno olje.
  • Ko je olje dovolj vroče, v vsako ponev položite 2 troka česna.
  • Ponvi nekoliko nagnite postrani, olje se bo cvrlo, česen pa se bo lepo spekel in prepojil olje s svojim okusom.
  • Česen vzemite iz ponev.
  • Ko je olje še vroče, vanj položite jajčevce.
  • Jajčevce dobro osolite, ponev narahlo pretresite in jajčevce obrnite (na ta način bodo jajčevci dobro spečeni, dišeči, slain, kar pa je najpomebneje; izgubili bodo vso grenkobo).
  • Peteršilj nasekljajte.
  • Dodajte ga k jajčevcem.
  • Dobro pretresite ponvi.
  • Jjačevce položite na papirnato brisačo, da se osušijo in ohladijo.
  • Pripravite sterilne kozarce.
  • Vanje vlijte oljčno olje.
  • Jajčevce polagajte v olje in jih dodatno zalivajte z oljem.
  • Ko ste kozarec napolnili, ga tesno zaprite.

Sorodni recepti

Poglej vse