Jajčevci v oljčnem olju
Recept je iz: Primož Dolničar
Jajčevci v oljčnem olju
sestavine
- - 6 srednje velikih jajčevcev
- - česen; 2 stroka za 3 jajčevce
- - oljčno olje
- - peteršilj
Priprava
- Jajčevce narežite na kolobarje.
- V ponve vlijte veliko oljčnega olja.
- Segrejte oljčno olje.
- Ko je olje dovolj vroče, v vsako ponev položite 2 troka česna.
- Ponvi nekoliko nagnite postrani, olje se bo cvrlo, česen pa se bo lepo spekel in prepojil olje s svojim okusom.
- Česen vzemite iz ponev.
- Ko je olje še vroče, vanj položite jajčevce.
- Jajčevce dobro osolite, ponev narahlo pretresite in jajčevce obrnite (na ta način bodo jajčevci dobro spečeni, dišeči, slain, kar pa je najpomebneje; izgubili bodo vso grenkobo).
- Peteršilj nasekljajte.
- Dodajte ga k jajčevcem.
- Dobro pretresite ponvi.
- Jjačevce položite na papirnato brisačo, da se osušijo in ohladijo.
- Pripravite sterilne kozarce.
- Vanje vlijte oljčno olje.
- Jajčevce polagajte v olje in jih dodatno zalivajte z oljem.
- Ko ste kozarec napolnili, ga tesno zaprite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti