Ingverjev puding

Ingverjev puding

Opis

Priprava:

1. Maslo in sladkor stepemo do penaste kreme. Jajca dodajamo postopoma, po vsakem premešamo.

2. Kandirani ingver narežemo na majhne kocke in ga dodamo v zmes. Polovico moke in pecilnega praška presejemo nad posodo. Dodamo mleko in previdno premešamo. Zatem dodamo še preostalo presejano moko. Premešamo.

3. Namastimo porcelanaste posodice in vanje razdelimo zmes. Damo jih na napravo za soparo. Nadnje položimo namaščen kos papirja za peko in jih pokrijemo. Pudinge pustimo v sopari 35 do 40 minut.

4. Za pripravo kokosove kreme v kozico vlijemo kokosovo smetano skupaj z rumenjaki, sladkorjem in gustinom. Mešamo in zmes segrejemo na majhnem ognju 5 do 10 minut.

5. Vsak puding v skledici obrnemo in prelijemo s kokosovo kremo. Lahko jih tudi potresemo s kandiranim ingverjem.

sestavine

Puding

  • 100 g zmehčanega masla
  • 0.5 skodelice sladkorja
  • 2 jajci
  • 100 g kandiranega ingverja
  • 1 skodelica moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 0.5 skodelice mleka
  • 100 g zmehčanega masla
  • 0.5 skodelice sladkorja
  • 2 jajci
  • 100 g kandiranega ingverja
  • 1 skodelica moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 0.5 skodelice mleka
  • 100 g zmehčanega masla
  • 0.5 skodelice sladkorja
  • 2 jajci
  • 100 g kandiranega ingverja
  • 1 skodelica moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 0.5 skodelice mleka
  • 100 g zmehčanega masla
  • 0.5 skodelice sladkorja
  • 2 jajci
  • 100 g kandiranega ingverja
  • 1 skodelica moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 0.5 skodelice mleka

Za kokosovo kremo

  • 1 skodelica kokosove smetane
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 žlici gustina

Sorodni recepti