Čokoladna torta z bučkami

Čokoladna torta z bučkami

sestavine

  • 75 g kakava v prahu
  • 175 g moke s pecilnim praškom
  • 225 g sladkorja za posip
  • 225 g bučk (naribanih)
  • 3 jajca
  • 200 ml koruznega olja
  • Pinjenec
  • 100 g masla
  • 200 g kremnega sira
  • 400 g sladkorja v prahu
  • 1 strok vanilje (semena odstranite)
  • (Če je pregosto, dodajte malo sladke smetane z veliko maščobe)

Priprava

  • Moko in kakav v prahu presejte v skledo in dodajte sladkor.
  • V drugi skledi zmešajte jajca in olje ter stepajte, da se volumen poveča na dvakratnik.
  • Dodajte mokre sestavine v suhe in dobro premešajte. Vmešajte naribane bučke. Prelijte v obložen kilogramski pekač in pecite približno 45 minut na 180°C. Ohladite.
  • Pinjenec – skupaj stepite maslo, kremni sir in semena vanilje ter postopoma dodajte sladkor za posip. Z žlico razporedite po torti.
  • Okrasite s čokoladnimi ostružki.

Sorodni recepti

Poglej vse