Čokoladna torta z bučkami
Recept je iz: Simon Rimmer

Čokoladna torta z bučkami
sestavine
- 75 g kakava v prahu
- 175 g moke s pecilnim praškom
- 225 g sladkorja za posip
- 225 g bučk (naribanih)
- 3 jajca
- 200 ml koruznega olja
- Pinjenec
- 100 g masla
- 200 g kremnega sira
- 400 g sladkorja v prahu
- 1 strok vanilje (semena odstranite)
- (Če je pregosto, dodajte malo sladke smetane z veliko maščobe)
Priprava
- Moko in kakav v prahu presejte v skledo in dodajte sladkor.
- V drugi skledi zmešajte jajca in olje ter stepajte, da se volumen poveča na dvakratnik.
- Dodajte mokre sestavine v suhe in dobro premešajte. Vmešajte naribane bučke. Prelijte v obložen kilogramski pekač in pecite približno 45 minut na 180°C. Ohladite.
- Pinjenec – skupaj stepite maslo, kremni sir in semena vanilje ter postopoma dodajte sladkor za posip. Z žlico razporedite po torti.
- Okrasite s čokoladnimi ostružki.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem