ČOKOLADNA PITA
Recept je iz: Pati Jinich
ČOKOLADNA PITA
sestavine
- 200 g čokoladnih piškotov
- 6 žlic nesoljenega masla
- Ščepec grobe morske soli
- 230 g čokoladnih kapljic
- 2 skodelici rikote
- 1/4 skodelice polnomastne smetane
Priprava
- V multipraktiku zdrobite čokoladne piškote v prah (to lahko naredite tudi tako, da jih daste v vrečko in jih zdrobite s skodelico ali valjarjem). Vsujte jih v posodo.
- V manjši ponvi stopite maslo in ga prelijte čez piškote v prahu. Dodajte ščepec soli in zmešajte z gumijasto lopatico ali kuhalnico. Mešanico premaknite v stekleno posodo za pite ali v pekač za pite s premerom 23 cm. Z rokami ali skodelico se naslonite na maso, da se ob robovih dvigne in da nastane rob iz mase. Dajte jo za 20 minut v hladilnik ali za 5 minut v zmrzovalnik, da nastane trda skorja.
- Na pari stopite čokolado. Postavite na stran.
- V multipraktiku nekaj sekund pasirajte rikoto, da dobi puhasto strukturo. Dodajte stopljeno čokolado in mešajte približno 45 sekund, dokler ne postane mešanica kremasta in homogena.
- Z metlico ali vilico v večji skledi stepite 1/4 skodelice smetane. Čokoladni mešanici dodajte stepeno smetano in dobro zmešajte.
- Odstranite skorjo iz hladilnika in jo napolnite s čokoladno mešanico. Pred serviranjem naj bo pita nekaj ur v hladilniku.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem