ČOKOLADNA PITA

ČOKOLADNA PITA

sestavine

  • 200 g čokoladnih piškotov
  • 6 žlic nesoljenega masla
  • Ščepec grobe morske soli
  • 230 g čokoladnih kapljic
  • 2 skodelici rikote
  • 1/4 skodelice polnomastne smetane

Priprava

  • V multipraktiku zdrobite čokoladne piškote v prah (to lahko naredite tudi tako, da jih daste v vrečko in jih zdrobite s skodelico ali valjarjem). Vsujte jih v posodo.
  • V manjši ponvi stopite maslo in ga prelijte čez piškote v prahu. Dodajte ščepec soli in zmešajte z gumijasto lopatico ali kuhalnico. Mešanico premaknite v stekleno posodo za pite ali v pekač za pite s premerom 23 cm. Z rokami ali skodelico se naslonite na maso, da se ob robovih dvigne in da nastane rob iz mase. Dajte jo za 20 minut v hladilnik ali za 5 minut v zmrzovalnik, da nastane trda skorja.
  • Na pari stopite čokolado. Postavite na stran.
  • V multipraktiku nekaj sekund pasirajte rikoto, da dobi puhasto strukturo. Dodajte stopljeno čokolado in mešajte približno 45 sekund, dokler ne postane mešanica kremasta in homogena.
  • Z metlico ali vilico v večji skledi stepite 1/4 skodelice smetane. Čokoladni mešanici dodajte stepeno smetano in dobro zmešajte.
  • Odstranite skorjo iz hladilnika in jo napolnite s čokoladno mešanico. Pred serviranjem naj bo pita nekaj ur v hladilniku.

Sorodni recepti

Poglej vse