Zvitki s kozjim sirom

Zvitki s kozjim sirom

Opis

To jed je najbolje pripraviti tik pred postrežbo.

Listi vlečenega testa se zelo hitro posušijo. Poskrbimo, da so nepredušno zaviti v plastično folijo. Kozji sir lahko začinimo s katerimikoli suhimi začimbami ali zelišči, ki so nam všeč. Odlične so tako slane kot sladke kombinacije. Uporabimo lahko denimo kajenski poper, dimljeno papriko, mleti kumin ali čili.


Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 °C oziroma ventilatorsko na 160 °C ali nastavimo plinsko na 4. Liste vlečenega testa narežemo na osem pravokotnikov, ki naj merijo okrog 15 x 20 cm. Razporedimo jih po delovni površini.

2. Testo obilno namažemo z maslom, ki ga prihranimo za okrog eno žlico za premaz. Zložimo po dva kosa testa, tako da dobimo štiri pravokotnike. Po daljši stranici potresemo nekaj listkov timijana in rob zapognemo, da pokrijemo listke. Na nasprotni daljši stranici potresemo nadrobljeni kozji sir. Po siru pokapamo med in testo začnemo zvijati pri kozjem siru do roba s timijanom. Rob zlepimo z maslom. Postopek ponovimo pri preostalih zvitkih.

3. Zvitke položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, ter jih premažemo s preostalim maslom. Pečemo okrog 15-20 minut, dokler se zlatorjavo ne zapečejo in ne postanejo hrustljave.

4. Solata: Sestavine za solato damo v skledo. Premešamo sestavine za preliv v ločeni skodelici, nato s prelivom začinimo solato tik pred postrežbo.

5. Ko so zvitki s kozjim sirom pečeni, jih postrežemo na solati.


To jed je najbolje pripraviti tik pred postrežbo.

Listi vlečenega testa se zelo hitro posušijo. Poskrbimo, da so nepredušno zaviti v plastično folijo. Kozji sir lahko začinimo s katerimikoli suhimi začimbami ali zelišči, ki so nam všeč. Odlične so tako slane kot sladke kombinacije. Uporabimo lahko denimo kajenski poper, dimljeno papriko, mleti kumin ali čili.


Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 °C oziroma ventilatorsko na 160 °C ali nastavimo plinsko na 4. Liste vlečenega testa narežemo na osem pravokotnikov, ki naj merijo okrog 15 x 20 cm. Razporedimo jih po delovni površini.

2. Testo obilno namažemo z maslom, ki ga prihranimo za okrog eno žlico za premaz. Zložimo po dva kosa testa, tako da dobimo štiri pravokotnike. Po daljši stranici potresemo nekaj listkov timijana in rob zapognemo, da pokrijemo listke. Na nasprotni daljši stranici potresemo nadrobljeni kozji sir. Po siru pokapamo med in testo začnemo zvijati pri kozjem siru do roba s timijanom. Rob zlepimo z maslom. Postopek ponovimo pri preostalih zvitkih.

3. Zvitke položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, ter jih premažemo s preostalim maslom. Pečemo okrog 15-20 minut, dokler se zlatorjavo ne zapečejo in ne postanejo hrustljave.

4. Solata: Sestavine za solato damo v skledo. Premešamo sestavine za preliv v ločeni skodelici, nato s prelivom začinimo solato tik pred postrežbo.

5. Ko so zvitki s kozjim sirom pečeni, jih postrežemo na solati.

sestavine

Zvitki

  • 3 listi vlečenega testa
  • 60 g masla
  • stopljenega
  • 8 vejic timijana
  • potrgamo listke
  • 125 g mehkega kozjega sira
  • 4 žličke medu

Solata

  • 0.5 nezrele melone
  • tanko narezane
  • 1 majhna kumara
  • narezana na tanke palčke
  • 6 redkvic
  • očiščenih in narezanih na tanke kolobarje

Preliv

  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 0.5 žlice rdečega vinskega kisa

Sorodni recepti